Αρχική InfoDad Πατέρας θεραπεύτηκε από οξεία λευχαιμία χάρη στον ιό του AIDS!

Πατέρας θεραπεύτηκε από οξεία λευχαιμία χάρη στον ιό του AIDS!

1415756021204_Image_galleryImage_A_Utah_man_s_leukemia_is_Ένας άνδρας ο οποίος είχε διαγνωστεί με μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου πριν από δύο χρόνια, βρίσκεται πλέον σε ύφεση χάρη σε μια επαναστατική θεραπεία που περιλαμβάνει έγχυση του ιού που προκαλεί το AIDS στον οργανισμό.

Ο Marshall Jensen από τη Γιούτα είναι ένας από τους 30 ασθενείς με λευχαιμία που υποβλήθηκαν στην επέμβαση και μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί καλά στη θεραπεία για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Το ζευγάρι και ο μικρός γιος τους έχουν επισκεφθεί τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας από τότε που ο 30χρονος πατέρας διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία το 2012, μόλις ένα χρόνο μετά το γάμο του, αναζητώντας μια αποτελεσματική θεραπεία για τον καρκίνο του.

Η οικογένεια δεν είχε βρει τη λύση μέχρι που συνάντησε τον Dr. Carl June, ο οποίος μαζί με την ομάδα του έχουν περάσει δύο δεκαετίες δουλεύοντας πάνω σε μια πρωτοποριακή πειραματική θεραπεία με τη χρήση του ιού HIV.

Ενώ η ιδέα της λήψης του ιού HIV μπορεί να φαίνεται τρομακτική για κάποιους, ο Dr. Carl June υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούν: «Είναι ένας ακίνδυνος ιός αλλά διατηρεί το ουσιώδες χαρακτηριστικό του HIV που είναι η ικανότητα να εισάγει νέα γονίδια σε κύτταρα». Η επιστημονική ομάδα εξετάζει τώρα τη χρήση της θεραπείας του HIV και για άλλες μορφές καρκίνου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο στο πάγκρεας.

Η σύνδεση μεταξύ της λευχαιμίας και του ιού HIV ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2006, όταν ένας άνδρας θετικός στον ιό HIV διαγνώστηκε με οξεία μυελοειδή λευχαιμία. Μετά τη λήψη μοσχεύματος μυελού των οστών από δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη, ο καρκίνος του άνδρα πέρασε σε ύφεση και ο ιός HIV εξαφανίστηκε από τον οργανισμό του!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.