Πάτρα: Aφαiρέθηκαν τα όργανα της 16χρονης Νίκης – Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα της

Σε αφαίρεση των οργάνων της 16χρονης Νίκης Νικολοπούλου η οποία κατέληξε χθες μετά από νοσηλεία 9 ημερών στη ΜΕΘ του ΠΠΝΠ προχώρησαν τις βραδινές ώρες χθές (Δευτέρα) προς πρωϊνές ώρες της Τρίτης (σήμερα), μετά απο πολύωρη επέμβαση οι γιατροί του ΠΠΝΠ αναφέρει το Patrastimes.gr. Τα όργανα της 16χρονης θα δοθούν σε συνανθρώπους οι οποίοι είναι σε λίστα αναμονής για την ανεύρεση δότη.

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε το ήπαρ της 16χρονης Νίκης, καθώς εκεί βρέθηκε συμβατός δότης. Ομάδα γιατρών βρέθηκε τα ξημερώματα στο ΠΠΝΠ και παρέλαβε το ήπαρ. Η μεταμοσχευτική ομάδα της Πάτρας αφαίρεσε επίσης τους νεφρούς και τους κερατοειδούς, για τα οποία αναζητούνται οι συμβατοί λήπτες, μέσω του μέσω του Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταμοσχεύσεις.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook αποχαιρέτισε την κόρη του που άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το απόγευμα ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Παναγία Ελεούσα, στην ΕΨΥΕΠΕΑ, στη Κιβωτό της Αγάπης και στη Μέριμνα.

Mε αυτά τα λόγια αποχαιρέτισε την κόρη του ο Νίκος Νικολόπουλος:

«Νίκη μου, καμάρι μου
και περηφάνια μου…
Φως ήσουν
και στο Ανεσπερο Φως πηγαίνεις.
Aγγελέ μου,
πλέον «μεσιτευε»εσυ στο Θεό μας
& προστάτευε εσύ εμάς
και όλα τα παιδιά του κόσμου…
Θερμή παράκληση:
Αντί για στεφάνια και λουλούδια,
η Νίκη θα ήθελε
να νοιαστούμε τα παιδιά.

Γι΄ αυτό καταθέστε το περίσσευμα της καρδιάς σας στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Παναγία Ελεούσα,
στην ΕΨΥΕΠΕΑ,
στη Κιβωτό της Αγάπης
και στη Μέριμνα».

Το στερνό «αντίο» στη 16χρονη Νίκη θα πουν σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες Πατρινοί. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 5.00 σήμερα το απόγευμα από τον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

13339665_1266169280074714_4982790622930072652_n