Πάτρα: Ανάρτηση όλο νόημα από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων – Τι αναφέρει για ασφυξία

Πάτρα: Ανάρτηση όλο νόημα από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων – Τι αναφέρει για ασφυξία

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έχει πει πολλές φορές ότι το φαινόμενο της ασφυξίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στην περίπτωση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Ανάρτηση “φωτιά” για ασφυξία

Με μια ανάρτηση στο Facebook ο κ. Λέων παραθέτει ένα απόσπασμα από βιβλίο της ιατροδικαστικής για την ασφυξία και το συσχετίζει με έκθεση για τα κορίτσια στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα γράφει: «Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων”. Διαβάζω στο βιβλίο ιατροδικαστικής στο κεφάλαιο της ασφυξίας». Μετά κοινοποιεί φωτογραφία από το απόσπασμα στο βιβλίο. «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

«Υπάρχουν ευρήματα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο περιστατικό (την Μαλένα και την Ίριδα) τα οποία οδηγούν στο να διευρυνθεί η πιθανότητα ενός ασφυκτικού θανάτου» είχε δηλώσεις πρόσφατα. 

«Στην τρίτη περίπτωση, την Τζωρτζίνα δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα ώστε να μπορούμε να δούμε εάν υπάρχει κοινό χαρακτηριστικό με τους άλλους δύο θανάτους […] «Στο παιδί το οποίο απεβίωσε πρώτο έχει διαπιστωθεί κυάνωση ονύχων χειρών, εκδορές στη ρινική χώρα, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση όπως επίσης και εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» σημειώνει ο ιατροδικαστής» διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Η ανάρτηση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων

Διαβάστε επίσης:

Την Τετάρτη η έκτακτη Σύνοδος των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ, μετά από πρόταση Κεραμέως

Υπόγεια διάβαση μεταμορφώθηκε σε πολύχρωμο μικρόκοσμο για να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο οι μαθητές

Το παιδικό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης που «ζωντανεύει» σελίδες μιας άλλης εποχής (εικόνες)