Πάτρα: Απειλείται με οριστικό «λουκέτο» το 67ο Δημοτικό Σχολείο – Στον «αέρα» οι μαθητές ειδικής αγωγής

3856505_origΤο ζήτημα του 67ου Δημοτικού Σχολείου έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Σε λίγο κλείνει χρόνος από την έκδοση του ΦΕΚ, με το οποίο αναστέλλονταν για ένα χρόνο το κλείσιμο του Σχολείου, που τυγχάνει να εκπαιδεύει μαθητές με ειδικές ιδιαιτερότητες. Και τώρα πια σαν τους πλάνητες τσιγγάνους αναζητά χώρο επιβίωσης, με την έκδοση νέου ΦΕΚ, που θα παρατείνει τη λειτουργία του Σχολείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Tempo24.gr, το σχολείο αυτό, στα Ζαρουχλέικα Πατρών, έχει περάσει από «σαράντα κύματα» και ακόμη επιβιώνει χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που αντιτάχθηκαν στη μνημονιακή λαίλαπα, από την οποία επλήγη το σύνολο της Εκπαίδευσης.

Βεβαίως θα μπορούσε κανείς να αποδεχτεί πως αφού σε όλα τα σχολεία κι από κάτι αφαιρέθηκε, ας μην εξαιρεθεί στο 67ο. Μόνον που αυτό το Σχολείο όπως προαναφέρθηκε είναι χώρος εκπαίδευσης παιδιών που έχουν ανάγκη ιδιαίτερη. Κι αυτό το γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με την Πρωτοβάθμια στην Αχαΐα.

9810695_orig

Έχει δικό του οικόπεδο, αλλά όχι κτίριο και υποχρεωτικά στεγάζεται σε αίθουσες προκάτ, που δεν είναι και ό,τι το καλύτερο. Τώρα πια έρχεται αντιμέτωπο και με τη λήξη ισχύος του ΦΕΚ της 18 Ιουλίου 2014.

Στο πλαίσιο αποτροπής του απευκταίου ενδεχομένου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο Δημ. Μόσχο και την αντιπρόεδρο Βάσω Κουνέλη, το Σάββατο 2 Μαΐου 2015, είχαν επαφή με τους βουλευτές του νομού Αχαΐας, για να ζητήσουν το ενδιαφέρον της πολιτείας να στραφεί υπέρ του Σχολείου και να λάβει ανάσα ζωής, μέχρι να ορισθούν κονδύλια για την κατασκευή σχολικού κτιρίου. Ειδάλλως το Σχολείο θα διαλυθεί εις τα όσα συνετέθη και οι μικροί μαθητές θα βρεθούν σε χώρους μη γνώριμους, με ότι κακό αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους!