Πάτρα: Δωρεάν σεμινάρια για γονείς παιδιών και εφήβων

Καθημερινά ως γονείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με διλήμματα και αγωνίες για την στάση μας απέναντι στα παιδιά:

«…είμαι πραγματικά κοντά του, τόσο όσο καθημερινά με χρειάζεται;»
«…θέτω τα κατάλληλα όρια και συμβάλλω ώστε σταδιακά να γίνεται υπεύθυνο;»
«…πώς να το βοηθήσω να διαχειριστεί κατάλληλα τα συναισθήματα του: τον θυμό, την ζήλεια, τον φόβο, την λύπη;»
Οι απαιτήσεις της ανατροφής των παιδιών είναι πραγματικά μεγάλες όπως εξίσου ισχυρή είναι και η δύναμη της επιρροής που οι γονείς ασκούν σε αυτή την ηλικία των παιδιών. Ένα πεδίο επιλογών είναι ανοιχτό μπροστά μας στην καθημερινότητα της οικογένειας, ας αδράξουμε την ευκαιρία να αναλογιστούμε για αυτές μέσα στις ομάδες γονέων και να συνειδητοποιήσουμε όσα είναι στο χέρι μας να επηρεάσουμε!
behaviorΥπό το βάρος όλων αυτών των προβληματισμών και των ανησυχιών, δύο σεμινάρια για γονείς πρόκειται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Πάτρα με δωρεάν συμμετοχή από επαγγελματίες του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, θα ολοκληρωθούν σε 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις και θα υλοποιούνται κάθε Δευτέρα η πρώτη ομάδα και κάθε Τετάρτη η δεύτερη ομάδα από αρχές Δεκέμβρη έως τέλος Φλεβάρη.
Επειδή υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων,δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 και απόγευμα Δευτέρα, Τετάρτη: 18:00-20:30 ή στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr