Πάτρα: Ένα ψωμί και ένα αυγό ανά διήμερο το φαγητό 6χρονου παιδιού

kid-empty-bowlΣε κατάσταση εκτός ελέγχου έχει φτάσει η φτώχια οικογενειών των Πατρών, με ένα 6χρονο παιδί να σιτίζεται ανά διήμερο με μόλις ένα αυγό και μία φέτα ψωμί, λόγω έλλειψης όλων φαγώσιμων ειδών στο σπίτι του, ενώ άλλο παιδί συντηρείται στη ζωή με ζάχαρη, για να μην καταρρεύσει.

Την καταγγελία αυτή έκανε στο patrastimes.gr. ο πρόεδρος από το «Φωτεινό Αστέρι» Χρήστος Σπηλιόπουλος, απορώντας που «πρέπει να οδηγηθεί η εξαθλίωση των παιδιών, για να αναγκαστεί το κράτος να ξυπνήσει και να μεριμνήσει για αυτά».

Την ίδια ώρα ο Σύλλογος παρακαλεί όσους έχουν ξενοίκιαστα σπίτια, για μικρό χρονικό διάστημα να τα διαθέσουν τον σύλλογο για την στέγαση οικογενειών με παιδιά που μένουν καθημερινά στο δρόμο, ώστε να μετριάσουν κάπως τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης τους σε τόσο τρυφερή ηλικία, αφού όλα είναι από 6 μηνών μέχρι και 11 ετών!

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης, ότι στην συγκέντρωση ειδών φαγητού έχει συμπεριληφθεί και η συγκέντρωση απορρυπαντικών και ειδών υγιεινής για παιδιά, αφού υπάρχουν μητέρες που πλένουν τα ρούχα μόνο με νερό όπως και τα παιδάκια τους, με τον κίνδυνο μολύνσεων να ελλοχεύει…

Ο σύλλογος «Φωτεινό Αστέρι», κάθε Πέμπτη απόγευμα, θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο, ώστε όσοι μπορούν να τους βοηθήσουν με ένα κουτί γάλα, ή ότι άλλο μπορούν.