Πάτρα: H παιδική χαρά στο Φάρο «μήλον της έριδος» για την δημοτική αρχή και τον ιδιώτη – Προσεχώς «λουκέτο» με έντονες αντιδράσεις

παιδικες-χαρές-πατρα-1«Λουκέτο» στην παιδική χαρά που λειτουργεί στον Φάρο της Πάτρας με την ευθύνη του καφέ- ρεστοράν «Φάρος» ετοιμάζεται να βάλει την ερχόμενη Τετάρτη ο Δήμος της Πάτρας, παρά το γεγονός ότι το τυπικό κώλυμα που προέκυψε έχει πάψει να υφίσταται και ενώ οι παιδικές χαρές της πόλης, τις οποίες φροντίζει ο ίδιος ο Δήμος, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, γεγονός που ωστόσο δεν φαίνεται να προσκρούει σε κανένα τυπικό ή μη …κώλυμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thebest.gr o λόγος του σφραγίσματος στο οποίο επιμένει ο Δήμος παρά το γεγονός ότι του έχει προσκομιστεί το έγγραφο για το οποίο κινήθηκε η όλη διαδικασία και το οποίο αφορά το πιστοποιητικό καλής λειτουργίας, το οποίο ήδη έχει στα χέρια της η ιδιοκτήτρια εταιρεία, είναι ότι αυτό το έγγραφο δεν προσκομίστηκε εγκαίρως. Δηλαδή η παιδική χαρά, δεν κλείνει για λόγους ουσίας αλλά για λόγους…timing.

Αυτό που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, όπως λένε στο thebest.gr οι υπεύθυνοι της επιχείρησης είναι ο λόγος για τον οποίο επιμένει ο Δήμος να σφραγίσει τον παιδική χαρά ενώ του προσκομίστηκε το απαραίτητο έγγραφο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι -πίσω από την επιμονή του Δήμου κρύβεται η εμμονή του για οτιδήποτε στο οποίο εμπλέκεται ιδιώτης.

Όπως λένε οι υπεύθυνοι του «Φάρου», η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του παιδότοπου είναι υποχρέωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας και προβλέπεται από τη σύμβαση ενοικίασης του χώρου. Πριν από τη διαμόρφωσή του ο συγκεκριμένος παιδότοπος στον οποίο παίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι πολλά παιδιά μς ασφάλεια και φροντίδα, καθώς με έξοδα του «Φάρου», απασχολούνται μονίμως δυο υπάλληλοι που επιβλέπουν τη χρήση του με συνεχή μέριμνα για την καθαριότητα του και την εν γένει φροντίδα του, ήταν σε άθλια κατάσταση και η αναγκαία αποκατάσταση του απαίτησε ένα σημαντικό κόστος, το οποίο καλύφθηκε πλήρως από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, η οποία στη συνέχεια κάλεσε τον αρμόδιο εθνικό φορέα για τις παιδικές χαρές ΕΒΕΤΑΜ να πιστοποιήσει την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του παιδότοπου.

παιδικες-χαρές-πατρα-4

Κατά τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου εντοπίστηκαν κάποιες μικρές ελλείψεις, οι οποίες, ωστόσο, καταγράφηκαν φωτογραφικά και καλύφθηκαν επαρκώς όλες, μία προς μία.

Την περασμένη Πέμπτη κλιμάκιο της ΕΒΕΤΑΜ πραγματοποίησε αυτοψία, διαπίστωσε ότι ο παιδότοπος πληροί όλες τις προϋποθέσεις και εξέδωσε το σχετικό πιστοποιητικό, ενώ την επομένη ημέρα, την Παρασκευή, ο «Φάρος» κατέθεσε τη σχετική αίτηση έκδοσης άδειας μαζί με το πιστοποιητικό. Παράλληλα, από την πλευρά του ο «Φάρος», ενημέρωσε το δήμο ότι αναμένει το πιστοποιητικό καλής λειτουργίας, ωστόσο η δημοτική Αρχή δεν έδωσε το παραμικρό χρονικό περιθώριο και αποφάσισε τη σφράγιση του παιδότοπου την ερχόμενη Τετάρτη. Δείτε φωτογραφίες από τις παιδικές χαρές του Δήμου της Πάτρας, την κατάσταση των οποίων αναμένεται να επικαλεστεί ο ιδιώτης αναζητώντας το δίκιο του.

 Η δημοτική αρχή απαντά για την παιδική χαρά στο Φάρο «Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν»

Η παιδική χαρά στην παραλία του Φάρου, όπως και οι θέσεις στάθμευσης και οι άλλες υποδομές στο χώρο (τα παγκάκια που «εξαφανίστηκαν»), δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των παιδιών και όλων των πολιτών και όχι για να εξυπηρετηθεί ο ιδιώτης που έχει νοικιάσει το κατάστημα. Ο επιχειρηματίας δεν έχει νοικιάσει το πάρκο και την παιδική χαρά. Εξάλλου είναι παντελώς παράνομο να έχει αναλάβει ως ιδιώτης, να τοποθετεί μηχανήματα για παιδότοπο, μετατρέποντας τον κοινόχρηστο χώρο σε «ιδιοκτησία» του, επεκτείνοντας έτσι δωρεάν και παράνομα την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Οι πλατείες, οι κοινόχρηστοι χώροι και οι παιδικές χαρές δεν πρέπει να παραχωρούνται σε επιχειρηματίες για κερδοσκοπική εκμετάλλευση. Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, να υπερασπισθεί τον δημόσιο χώρο που ανήκει στο λαό και να τον προστατεύσει από κάθε είδους αυθαιρεσία. Η συντήρηση και οι επισκευές στις παιδικές χαρές, είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής. Οι παρεμβάσεις μας λοιπόν θα συνεχιστούν, για να διασφαλιστούν όροι ασφαλείας για τα παιδιά και τους γονείς τους. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, προβλέπονται κονδύλια για την άμεση ανακατασκευή και τη συντήρησή τους. Ταυτόχρονα διεκδικούμε από την κυβέρνηση προσωπικό και χρηματοδότηση, για την ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών.