Πάτρα: Στα αζήτητα εδώ και 48 ώρες, 3 παιδάκια που εγκαταλείφθηκαν έξω από το νοσοκομείο της πόλης

Μια απίστευτη υπόθεση με τραγικούς πρωταγωνιστές της, τρία κοριτσάκια ηλικίας 4 ετών, 1,5 ετών και 5 μηνών απασχολεί την τοπική κοινωνία της Πάτρας τις τελευταίες μέρες. Όλα ξεκίνησαν όταν τα αγγελούδια εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στον χώρο του Καραμανδανείου  να στέκονται μόνα τους στο δρόμο για αρκετή ώρα χωρίς να βρίσκεται κοντά τους κάποιος ενήλικας. Το μεγαλύτερο παιδάκι κρατούσε μάλιστα αγκαλιά το βρέφος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες υγείας της Πάτρας και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων όπου πλέον φιλοξενούνται τα παιδάκια μετά την εγκατάλειψη τους αναφέρει το Patrastimes.gr

Η καταγωγή τους δεν έχει ξεκαθαριστεί ωστόσο εκτιμάται πως προέρχονται από οικογένεια Ρομα ή είναι αλλοδαπά. Στο νοσοκομείο, σύμφωνα και με τον Διευθυντή της παδιατρικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Γιώργο Κροκιδά, τους μιλούν -κυρίως στο μεγαλύτερο που είναι περίπου 4 χρονών- αλλά δεν ανταποκρίνονται, σαν να μην καταλαβαίνουν τη γλώσσα. Το θετικό είναι πως τα παιδιά δεν έχουν στο σώμα τους κάποια σημάδια κακοποίησης και είναι σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes η διοικήτρια του νοσοκομείου τα παιδιά βρέθηκαν παγωμένα αλλά σε σχετικά καλή κατάσταση. “‘Είναι τρία χαρούμενα παιδιά  τα οποία δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι τους συμβαίνει»

Σύμφωνα με την διοικήτρια του Καραμανδανείου οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των γονιών τους συνεχίζονται ενώ μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για το βαθμό συγγένειας που έχουν μεταξύ τους ή ακόμα και αν έχουν κάποια συγγένεια.

Με βάση λοιπόν το γεγονός ότι δεν είχε δηλωθεί στην Αστυνομία εξαφάνιση παιδιών, αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά που υπάρχουν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, πηγαίνουν στους καταυλισμούς και δείχνουν φωτογραφίες των παιδιών, μήπως κάποιος τα αναγνωρίσει.

Παράλληλα, δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έμεναν σε κάποιο σπίτι, είτε μέσα στην πόλη της Πάτρας, είτε σε γειτονική περιοχή. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για ένα χρονικό διάστημα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων και αν δεν βρεθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα. Ως προς την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σχηματίσει δικογραφία κατά αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.