- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πάτρα: Τα προβλήματα του ζευγαριού μετά το θάνατο του μωρού – Οι αναρτήσεις σε σελίδες μαμάδων

Την ώρα που οι Αρχές βρίσκονται εν αναμονή των πρώτων καταθέσεων για την πολύκροτη υπόθεση με τα τρία αδικοχαμένα αγγελούδια στην Πάτρα [2], η αστυνομία με ανακοίνωσή της ζητάει να πέσουν οι τόνοι και να δοθεί χρόνος μέχρι να τελειώσει η έρευνα, με τις καταγγελίες όμως για απειλές στην οικογένεια, να φορτίζουν ακόμα περισσότερο το κλίμα. [3]

Τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής LIVE NEWS του MEGA [4], το ζευγάρι μετά το θάνατο της Ίριδας αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του. Η επανασύνδεση έγινε όταν εισήχθη στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα.

Οι αναρτήσεις της μαμάς σε σελίδα μαμάδων στο Facebook

Στο μεταξύ, αγχωμένη και ανήσυχη ήταν η μητέρα των τριών κοριτσιών, σχετικά με την υγεία των παιδιών της, [5] κάτι που φαίνεται στις αναρτήσεις και τα σχόλια που έκανε σε σελίδα μαμάδων στο Facebook.

“Ο γιατρός δεν σε συμβούλεψε;”

Η αρχή γίνεται το 2016 όταν η Τζωρτζίνα ήταν μόλις 2,5 ετών. “Καλησπέρα σας, την Πέμπτη η μεγάλη μου κόρη 2,5 ετών θα κάνει μια επέμβαση λίγο κάτω από το φρύδι, να αφαιρέσει μια κύστη όφρεος. Θα κάνει 3 ραμματάκια αλλά είναι πολύ ζωηρή. Έχει κανείς, κάποιας μανούλας το παιδάκι κάτι παρόμοιο; Φοβάμαι πως θα πειράζει τα ράμματα μετά”, έγραψε σε μία ανάρτησή της η μητέρα των κοριτσιών.

Στο ίδιο γκρουπ η μητέρα ζητάει συμβουλές και για τον εαυτό της, με ορισμένες από τις γυναίκες που βλέπουν τα μηνύματα, να της απαντούν απορημένες… “Καλημέρα σας και καλό μήνα! Θα ήθελα τις γνώμες και τις εμπειρίες σας. Είμαι στη 13 εβδομάδα κύησης στο δεύτερο παιδάκι. Η κόρη μου είναι 1,5. Είχα πόνους χαμηλά και χθες ο γιατρός μου είπε… Είχε κάποια παρόμοια εμπειρία; Χρειάζεται ακινησία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων”.

“Ο γιατρός δεν σε συμβούλεψε;”, της απάντησαν στην ανάρτηση κι εκείνη έγραψε: “Εννοείται, απλά ήθελα να ακούσω και άλλες περιπτώσεις ή εμπειρίες. Είναι τόσο σοβαρό όσο μου είπε; Απλά εμπειρίες ήθελα να ακούσω”.

Τον Ιούνιο του 2016, στα 27 της χρόνια είναι μητέρα δύο παιδιών. Της Τζωρτζίνας που έχει κλείσει τα τρία και της Μαλένας που έχει γεννηθεί πριν από λίγους μήνες.

“Καλημέρα σας, έχει κάποιας μανούλας το παιδάκι ατοπική δερματίτιδα να ρωτήσω κάποια πράγματα; Εμένα είναι 10 μηνών και όλο το χειμώνα ήταν σε ύφεση και τώρα σε έξαρση. Ενώ είμαι διαρκώς με τις ενυδατικές της”.

“Εμείς την αντιμετωπίσαμε με άμυλο πατάτας. Το παίρνεις από το φαρμακείο. Κάνεις μπάνιο με αυτό δηλαδή γεμίζεις μια λεκάνη νερό και βάζεις μια χούφτα από αυτό, το διαλύεις και βάζεις το μωρό μέσα για 15 λεπτά. Ξεπλένεις απλώς και το σκουπίζεις. Το κάναμε”, ήταν μία από τις απαντήσεις.

Άλλη απάντηση ήταν η εξής: “Να φοράτε μακριά μπιτζαμούλα αφού έχει στα πόδια για να μην έρχεται σε επαφή απευθείας με τη σκόνη. Όσο και αν σφουγγαρίσεις η σκόνη είναι παντού. Μακριά βαμβακερή λεπτή μπιτζαμούλα και φαρδιά να μην ακουμπάει”.

“Με κόλλησε η μεγάλη μου η κόρη γαστρεντερίτιδα”

Τα μηνύματα της μητέρας είναι αλλεπάλληλα. Κάποιες φορές για τα παιδιά και άλλες για τον εαυτό της… “Μανούλες, με κόλλησε η μεγάλη μου η κόρη γαστρεντερίτιδα. Είμαι πολύ χάλια, ενώ το θηριάκι μου την πέρασε ελαφρά. Όσες δεν έχετε βοήθεια από κάπου τι κάνετε όταν αρρωστήσετε και δεν μπορείτε καθόλου; Μου έρχεται να καταρρεύσω”.

Σε κάποια μηνύματα η μητέρα δείχνει να θέλει να διασταυρώσει τη διάγνωση που έκαναν οι γιατροί και σε άλλα εμφανίζεται έντονα προβληματισμένη από αυτά που της είπαν… “Έρχονται στιγμές που με ακουμπάνε τα παιδιά μου, για μια αγκαλιά έστω και πονάω. Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς, ο καθένας τη δική του διάγνωση”.

“Καλημέρα σας, πριν 11 μέρες επισκέφθηκα την παιδίατρο, με τη μικρή μου κόρη, 17 μηνών και μας είπε ότι έχει μέση εκρηκτική ωτίτιδα και στα δύο αυτάκια της. Της έδωσε αντιβίωση, αλλά η μικρή από τότε και λίγο νωρίτερα δεν μου κοιμάται τα βράδια. Πετάγεται σχεδόν κάθε 20λεπτο και κλαίει. Η παιδίατρος μου είπε ότι ίσως είναι από τα αυτάκια της. Όμως γιατί δεν πετάγεται και τα πρωινά και το κάνει μόνο τη νύχτα; Στο μεσημεριανό ύπνο, πετάγεται μόνο 1-2 φορές. Έχει κάποια μανούλα παρόμοια εμπειρία;”.

Κατά διαστήματα το συγκεκριμένο γκρουπ δείχνει να έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς της. Η μητέρα αισθάνεται άνετα και ζητάει πληροφορίες ακόμα και για ταινίες. Οι αγαπημένες εκείνο το διάστημα ήταν “Το Κάταγμα” και το “Θαύμα στο κελί 7″…

Διαβάστε επίσης:

«Ο 8χρονος γιος μου έχει παιδικό Αλτσχάιμερ… Μετά βίας με αναγνωρίζει» [6]

Kώστας Κρομμύδας: “Δεν δεχόμαστε να πνίγονται παιδικά χαμόγελα στην άβυσσο κάθε σκοτεινής ψυχής” [7]

“Μαμάδες δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα, κανείς δεν μπορεί και αυτό είναι το φυσιολογικό!” [8]