Πάτρα: Τι λέει η μάνα των 3 παιδιών για το Σύνδρομο Μινχάουζεν – «Αν μου ζητηθεί, θα πάω σε ψυχίατρο»

To ξέσπασμα της μάνας των 3 παιδιών από την Πάτρα: "Θα έπεφτα από την ταράτσα"

Για τους θανάτους των τριών παιδιών του σε τρία χρόνια μίλησε χθες το ζευγάρι από την Πάτρα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκαν τα όσα βίωσαν τα παιδιά τους, τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν και πώς κατέληξαν.

Το ζευγάρι απάντησε και στα όσα έχουν γραφτεί και ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τα περί επαγγέλματος, για το γεγονός ότι εκείνη ήταν και στις τρεις περιπτώσεις στο πλευρό των παιδιών της όταν άφησαν την τελευταία τους πνοή κ.λπ.

Οι δύο γονείς επανέλαβαν επίσης τα όσα κατά καιρούς έχουν πει για το ιστορικό των θανάτων των τριών παιδιών ενώ αναφέρθηκαν και στις κατηγορίες που εκφράζονται εναντίον τους στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ εξαπέλυσαν κριτική σε δημοσιογράφους για ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Εχω ακούσει τα πάντα: “Είσαι φόνισσα, έχεις κάνει το τέλειο έγκλημα”, την ώρα που θρηνώ τα παιδιά μου! Το ότι την υπόθεση έχει πάρει το Ανθρωποκτονιών, δεν σημαίνει, όπως μου είπαν, ότι υπάρχει περίπτωση ανθρωποκτονίας από δόλο ή από αμέλεια», τόνισε η μητέρα, προσθέτοντας ότι κανείς τους δεν είναι ύποπτος ούτε και έχει κάποιος κληθεί να καταθέσει.

Την ώρα που η συνέντευξη «έπαιζε» στον αέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή στο messenger.

Ο διάλογος είναι ο εξής:

Κ.Φ.:Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!

Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Κ.Φ.: Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Κ.Φ.: Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Οταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.

Κ.Φ.: Οτι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π.: Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.

Τι είναι το Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου

Στο σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου τα σωματικά ή ψυχολογικά συμπτώματα προκαλούνται σε άτομα, συνήθως παιδιά, ηλικιωμένους, και άτομα με ειδικές ανάγκες από άλλα άτομα που τα έχουν κάτω από τη φροντίδα τους.

Η μέση ηλικία των παιδιών που κακοποιούνται είναι τα 4 χρόνια. Τα μισά παιδιά είναι κάτω των 2 χρονών και τα 75 % κάτω των 6 χρονών. Η μέση διάρκεια μέχρι να μπει η διάγνωση είναι 22 μήνες. Στις 60% των περιπτώσεων υπήρχε κακοποίηση και σε άλλα παιδιά στην οικογένεια. Θάνατος παρατηρείται στο 6-10% των περιστατικών και 7% παρουσιάζουν μόνιμη αναπηρία.

Η πιο συνηθισμένη κακοποίηση που υποβάλλονται τα άτομα αυτά είναι η δηλητηρίαση τα τραύματα και η ασφυξία. Η κακοποίηση αυτή επαναλαμβάνεται συχνά και πολλές φορές την ίδια μέρα και ώρα.

To σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, μπορεί να το έχουν άτομα πέρα κάθε υποψίας όπως η μητέρα ενός παιδιού (75% των περιπτώσεων). Η κόρη ενός ηλικιωμένου, ο νοσηλευτής ενός υπερήλικα ή ατόμου με ειδικές ανάγκες. Συχνά τα άτομα που κακοποιούν άλλα άτομα, ζητούν τα ίδια βοήθεια. Παίρνουν τα παιδιά τους αμέσως στο νοσοκομείο, και εμφανίζονται στο γιατρό ή τον ψυχολόγο ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία της υγείας του θύματος.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου: Όταν η γονεϊκή αγάπη γίνεται φρικτή ψυχική ασθένεια

Τρόμος για 6χρονο κοριτσάκι σε παιδική χαρά: Άγνωστος το άρπαξε από τα μαλλιά

«Τα γέννησα, πώς θα πείραζα τα παιδιά μου;» – Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας η συνέντευξη των γονιών