- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πάτρα: Τι συμβαίνει στο Καραμανδάνειο και γιατί κινδυνεύει να κλείσει; Ο διοικητής Π. Αθανασόπουλος στο Infokids.gr

Πάτρα: Τι συμβαίνει στο Καραμανδάνειο και γιατί κινδυνεύει να κλείσει; Ο διοικητής Π. Αθανασόπουλος στο Infokids.gr

Μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζεται για αύριο το απόγευμα στην Πάτρα από τοπικούς φορείς και συλλόγους που καλούν την κυβέρνηση να στρέψει το ενδιαφέρον της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο [2], το μοναδικό αμιγώς Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα, τόσο με παθολογικό όσο και με χειρουργικό τομέα.

Στο Νοσοκομείο υπάρχει εδώ και καιρό τεράστιο πρόβλημα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, και δη αναισθησιολόγων [3], με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πλέον εκεί χειρουργικές επεμβάσεις. Για την ακρίβεια, το Νοσοκομείο δεν μπορεί καν να εφημερεύσει χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου, μιας και η τελευταία που υπήρχε βγήκε σε αναρρωτική άδεια. Για να καλυφθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση διορίστηκε από την 6η ΥΠΕ ιδιώτης αναισθησιολόγος, ενώ ήδη έχουν γίνει διακομιδές σε νοσοκομεία της Αθήνας παιδιών που έπρεπε να χειρουργηθούν.

Π. Αθανασόπουλος: “Ζητάμε να γίνουν άμεσα οι προκηρύξεις από την κυβέρνηση ώστε να ακολουθήσουν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητοι διορισμοί”

Το Infokids.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του Καραμανδάνειου κ. Παύλο Αθανασόπουλο, προκειμένου να μας ενημερώσει για το τι πραγματικά συμβαίνει. “Ζητάμε δύο αναισθησιολόγους, τον Διευθυντή και τον Επιμελητή Ά από πέρσι τον Αύγουστο, καθώς και δύο θέσεις επιμελητών που εκκενώθηκαν τώρα”, λέει ο κ. Αθανασόπουλος.

Το γεγονός, ότι η λειτουργιά του Νοσοκομείου καθίσταται αδύνατη υπό αυτές τις συνθήκες, είναι γνωστό εδώ και έναν περίπου χρόνο, οπότε η ανάγκη να προκηρυχθούν οι παραπάνω θέσεις είναι άμεση.

Προσπάθεια από το υπουργείο να καλυφθούν οι θέσεις

Από τον πλευρά του υπ. Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός κ. Μίνα Γκάγκα συναντήθηκε χθες με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και μέλους του ΔΣ του Καραμανδανείου, κ. Άννα Μαστοράκου. Η δεύτερη ενημέρωσε την υπουργό, ότι συνάδελφοι απειλούν με παραιτήσεις. Μετά τη συνάντηση η κ. Μαστοράκου δήλωσε:

«Η κ. Γκάγκα κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βρεθεί λύση. Από κοινού χθες κάναμε μία σειρά τηλεφωνημάτων σε συναδέλφους ανά την Ελλάδα με στόχο να βρούμε διαθέσιμους και έμπειρους που θα έχουν τον βαθμό του διευθυντή ώστε να καλύψουν το νοσοκομείο μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις. Βρήκαμε μία η οποία όμως μας έθεσε ως προϋπόθεση να βρεθεί κι ένας δεύτερος με εμπειρία. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα. Επίσης οι τοπικοί συνάδελφοι, αν βρεθούν οι δύο έμπειροι, υπαναχωρούν στις σκέψεις τους για παραίτηση». Πιθανόν και σήμερα, λοιπόν, να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Έτσι, όπως μας ενημερώνει ο κ. Αθανασόπουλος, η κ. Γκάγκα δεσμεύτηκε για την προκήρυξη δύο θέσεων παιδοαναισθησιολόγων. Όχι, ωστόσο, για την πλήρωση του συνόλου των οργανικών θέσεων που απαιτούνται, όπως ζητά η Δημοτική Αρχή στην προκήρηξη της αυριανής κιντοποίησης.

“Αν η προκήρυξη βγει εγκαίρως”, μας λέει οι διοικητής, “και οι διαδικασίες κινηθούν γρήγορα, οι νέοι συνάδελφοι μπορούν να έρθουν σε 1,5 μήνα”.

Τι θα γίνει, όμως, μέχρι τότε; “Μέχρι τότε θα πρέπει να γίνονται μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία και… ελπίζουμε οι συνάδελφοι που έχουν πάρει αναρρωτικές άδειες, κάποτε να επιστρέψουν!”, καταλήγει ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό προϊόν λόγω μη εγκεκριμένης ουσίας – Δείτε για ποιο πρόκειται [4]

Στην τελική ευθεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Πάτρας – Ανατροπή με την αιτία θανάτου της Ίριδας [5]

Καβάλα: Εισαγγελική παρέμβαση για δασκάλα παιδικού σταθμού που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση παιδιού [6]