Πάτρα: Έκκληση για να βρεθεί άμεσα σπίτι για μια μάνα με 2 παιδιά, το ένα μάλιστα ΑμΕΑ

Ενα ακόμα ανθρώπινο δράμα εκτυλίσεται τις τελευταίες ώρες στην Πάτρα, καθώς στο δρόμο βρέθηκε μία μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά –3ων και 7 ετών– εκ των οποίων μάλιστα το μεγαλύτερο είναι παιδί με ειδικές ανάγκες, καθώς πάσχει από νοητική υστέρηση.

Η άστεγη μητέρα, απευθύνθηκε απελπισμένη στο Φωτεινό Αστέρι, καθώς ο σπιτονυκοκοίρης της της πέταξε τα πράγματα στο δρόμο λόγω των ενοικίων που του όφειλε.

Η μητέρα κάνει έκκληση για προσφορά ενός σπιτιού όπου θα μπορέσει να στεγάσει τα δύο μικρά παιδιά της, καθώς δεν είναι σε θέση να πληρώνει ενοίκιο, αφού το μοναδικό εισόδημα για την μονογονεϊκή αυτή οικογένεια είναι το επίδομα 330 ευρώ που λαμβάνει λόγω του 7χρονου παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η απελπισμένη μητέρα, με τα χρήματα του επιδόματος μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς για τη ΔΕΗ και το νερό, αλλά όχι και το ενοίκιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονογονεϊκή αυτή οικογένεια δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και σίτισης, καθώς η μητέρα δεν είχε ένσημα, με αποτέλεσμα τώρα η μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά να βρίσκοται στο δρόμο.

Τηλ. επικοινωνίας του συλλόγου Φωτεινό Αστέρι, για παροχή βοήθειας: 2611122497, 6981044800.