Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Pavlov Poke: Καταπολεμήστε τον εθισμό στο Facebook με ηλεκτροσόκ

Pavlov Poke: Καταπολεμήστε τον εθισμό στο Facebook με ηλεκτροσόκ

pavlov-poke-0Εάν είσαι και εσύ κολλημένος με το Facebook και συμπληρώνεις ατελειώτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή συνομιλώντας με τους διαδικτυακούς φίλους τότε μάλλον το Pavlov Poke είναι μια εφαρμογή που σε αφορά.

Πρόκειται για μια συσκευή που «φιλοδωρεί» με μικρά ηλεκτροσόκ το χρήστη που περνά πολύ χρόνο στο Facebook. Αποτελείται από ένα πρόγραμμα που ελέγχει τη χρήση εφαρμογών που γίνονται στον υπολογιστή, καταγράφοντας πόσο συχνά και για πόσο χρόνο διαρκεί η επίσκεψη σε ιστοτόπους. Ανάλογα με τον προγραμματισμό, εάν η επίσκεψη ξεπεράσει τα επιτρεπόμενα όρια που έχουν ρυθμιστεί, μια ειδοποίηση εμφανίζεται στην οθόνη.

pavlov-pokeΤην ίδια στιγμή, μια συσκευή που έχει συνδεθεί με τον υπολογιστή υποβάλει σε ένα μικρό, αβλαβές αλλά δυσάρεστο ηλεκτροσόκ το χρήστη. Η επαφή γίνεται μέσω ηλεκτροδίων πάνω τα οποία, ακουμπάνε τα χέρια του χρήστη.

Μάλιστα, για τους χρήστες που δεν μπορούν να υποβληθούν σε ηλεκτροσόκ, οι δύο νέοι έχουν και εναλλακτική πρόταση: Όταν ο χρήστης το παρακάνει με το Facebook, το πρόγραμμα στέλνει μια αγγελία στο site αναζήτησης εργασίας Amazon’s Mechanical Turk.

Η αίτηση αφορά στην πληρωμή 1,4 δολαρίων σε όποιον τηλεφωνήσει στο χρήστη και του πει με άγρια φωνή «Τι κάνεις; Χρησιμοποιείς ξανά το Facebook! Δεν το πιστεύω ότι θα έκανες κάτι τέτοιο. Θεώρησε το σαν μια προειδοποίηση. Αντίο!».

pavlov-poke-3


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.