«Πέδρο Καζάς»: Το θρυλικό έργο του Φώτη Κόντογλου στο Βρυσάκι (από 4/2)

Το θρυλικό έργο του Φ. Κόντογλου δραματοποιείται για πρώτη φορά από την Ηωάννα Σπανού, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει ένα νέο ελληνικό μύθο που παραμένει ολοζώντανος εκατό χρόνια μετά τη τη συγγραφή του.

Η υπόθεση του έργου:

Η ιστορία του Πέδρο συμβαίνει σε παλιές εποχές και μακρινά μέρη. Ο ήρωας του έργου ανήκει στους αποικιοκράτες της Πορτογαλίας και έχει φημισμένους προγόνους που έχουν ζήσει πειρατικές περιπέτειες στα χρόνια που αντιμάχονταν η Ισπανία την Πορτογαλία για τις ποθητές κατακτήσεις του Ινδικού Ωκεανού. Παραδόξως, η ζωή του ήρωα μοιάζει αρκετά σύγχρονη. Γεννημένος σε μια προβληματική οικογένεια, προχωράει στην κλασική, μουντή φοιτητική ζωή στη μεγαλούπολη Μπομπάη, για να βρει διέξοδο στα άσκοπα ταξίδια και στις εξερευνήσεις. Συμπτωματικά, ανακαλύπτει ένα ρημονήσι που τον πλανεύει με την ομορφιά και την ηρεμία του.

Απαξιώνοντας το σύγχρονο τρόπο ζωής, αποφασίζει να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί, διαλέγοντας για σύντροφό του ένα πλάσμα αλλόκοτο και σιωπηλό, τον Όσο. Ο παράδεισος που ονειρεύτηκε, όντως αποκαλύπτεται μπροστά του, φτάνοντας στην πλήρη εξέλιξή του που δεν είναι παρά η κόλαση. Η ιστορία τελειώνει με ένα φόνο και μία αποκάλυψη για το παρελθόν του ήρωα, ο οποίος πλέον καταλαβαίνει πως η επιλογή του είναι η μοίρα του, προκαθορισμένη από τα αμαρτήματα των παλαιών του προγόνων. Δεν υπάρχει διέξοδος.

Ερμηνεία – Δραματοποίηση: Ηωάννα Σπανού

Πότε: 4, 11, 18 & 25/2, ώρα 20:00

Διάρκεια: 65 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ
Τηλ. κρατήσεων: 210 32 10 179

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης

Χώρος Τέχνης & Δράσης “Βρυσάκι”
Βρυσακίου 17, Πλάκα (μετρό Μοναστηράκι)
E-mail: info@vryssaki.gr
www.vryssaki.gr
www.facebook.com/vryssaki