“Πειθαρχία χωρίς τιμωρία” γίνεται; Κι όμως γίνεται αρκεί να μάθετε τα μυστικά της σωστής εφαρμογής!

Τι μας έρχεται στο νου όταν ακούμε τη λέξη πειθαρχία; Γιατί την έχουμε συνδέσει με την τιμωρία; Σε μια εποχή όπου οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς είναι άπειρες και η ανάγκη για ουσιαστική επιρροή στα παιδιά είναι επιτακτική, τα παλιά εργαλεία πειθαρχίας που βασίζονταν στην τιμωρία και το φόβο δεν λειτουργούν, καθώς υπονομεύουν τον ισχυρό δεσμό του γονιού με το παιδί. Ποιοι είναι λοιπόν οι εναλλακτικοί τρόποι πειθαρχίας και οι δεξιότητες που ενώ προστατεύουν τη σχέση γονιού – παιδιού, συνάμα βοηθούν το γονιό να διαχειρίζεται με όρους σεβασμού τις μη αποδεκτές συμπεριφορές του παιδιού;

Τα Public σε συνεργασία με την Gordon Hellas ξεκινούν έναν νέο θεσμό με στόχο να απαντήσουν στις ερωτήσεις των γονέων και να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα μιας οικογένειας. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα και θα βασίζονται στην τεχνική του Thomas Gordon η επιτυχία της οποίας βασίζεται στο γεγονός ότι δεν αρκείται στη μετάδοση θεωρητικών γνώσεων, αλλά επιδιώκει να θέσει γερές βάσεις πρακτικής μάθησης, που θα φέρουν άμεσα, πραγματικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα στα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας. Ο θεσμός “Αποτελεσματικός Γονέας” συνεχίζεται το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 12.00, στο Public Συντάγματος με τη θεματική “Πειθαρχία χωρίς τιμωρία”.

ARNALL-------------------

Στη βιωματική αυτή συνάντηση θα μιλήσουμε για τις παραδοσιακές μεθόδους τιμωρίας και δωροδοκίας και τους κινδύνους που εγκυμονούν και θα γνωρίσουμε εναλλακτικούς τρόπους να επιλύουμε προβλήματα και συγκρούσεις με τα παιδιά μας, να αντιμετωπίζουμε το θυμό, να τα ενθαρρύνουμε με τρόπο εποικοδομητικό, να ενισχύουμε τη σχέση μας μαζί τους και να διακρίνουμε τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού.

Η παρουσίαση είναι βασισμένη στο βιβλίο της Judy Arnall, «Πειθαρχία χωρίς τιμωρία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης και τη Gordon Hellas.

Η Λήδα Βεΐκου είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας (MSc University of Strathclyde) και εργάζεται με ενήλικες, σε ατομικές συνεδρίες και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων (PET) και δασκάλων (TET) στο σύστημα Gordon και δουλεύει με γονείς σε ομάδες, αλλά και ατομικά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μητέρα δύο παιδιών.

Είσοδος: Ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής εδώ

Public Συντάγματος
Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθηνά
21 0818 1333