Πελοπόννησος: Γιατί πρέπει να πας αυτό το καλοκαίρι αν έχεις παιδιά

Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, το Orange Festival 2018 σηκώνει αυλαία και φέτος με μια παλέτα ποικίλλων δράσεων και εκδηλώσεων σε όλη την Λακωνία και σε ευρύτερες περιοχές της Πελοποννήσου. Ηδη κάποιες συνεργασίες του φεστιβάλ με εκδηλώσεις τοπικών φορέων ξεκίνησαν, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται καθ’ όλη τη διάρκειά του καλοκαιριού.

Από το 2016, οπότε ξεκίνησε η διοργάνωση του Orange Festival, o στόχος ήταν και είναι ένας: η εκπαίδευση, μέσα από την ψυχαγωγία και την διασκέδαση, πάνω σε όλη τη ζωή του σημαντικότερου και ποιοτικότερου καρπού της Λακωνίας, το πορτοκάλι.

Με διοργανωτή την Orangeland, της πλατφόρμας για το πορτοκάλι που αναπτύσσεται εδώ και ένα χρόνο στην Σπάρτη και πρόσφατα φτιάχτηκε και στην Αθήνα, το φεστιβάλ επιθυμεί να καλύψει το κενό της εκπαίδευσης: μαθαίνοντας μικροί αλλά και μεγάλοι, εκτιμούν την αξία του καρπού και κατ’ επέκταση γίνεται επένδυση για το μέλλον μιας ειδικότερης και πιο αποτελεσματικής ενδεχόμενης απασχόλησης στον τομέα της αγροτικής οικονομίας. Ωστόσο, οι δράσεις και συνέργειες δεν περιορίζονται σε αυτό, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η υποδοχή από την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς είναι κάθε χρονιά και πιο ενθουσιώδης και αναμένουν όλοι την συμμετοχή του φεστιβάλ και σε εξωφεστιβαλικές εκδηλώσεις, με φρεσκοστυμμένο χυμό και δωράκια από την Orangeland. Οι περισσότεροι Δήμοι της Λακωνίας, τοπικές πολιτιστικές οργανώσεις και φορείς είναι συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, ενώ φέτος το φεστιβάλ επεκτείνεται ακόμη περισσότερο ταξιδεύοντας στην Μεσσηνία, την Κυπαρισσία, την Τρίπολη και την Πάτρα.

Οι δράσεις και εκδηλώσεις θα είναι περίπου 30, θα απλώνονται όλο το καλοκαίρι μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα γίνονται σε διάφορες περιοχές, εξ ού και χρειάζεται συχνή ενημέρωση από το site του φεστιβάλ orange-festival.gr αλλά και τα social media, που ανανεώνονται διαρκώς.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται ξανά το παιδικό Survivor, μια από τις πιο πετυχημένες δράσεις του περσινού φεστιβάλ, μαγειρικές με πορτοκαλένιες συνταγές, επίδειξη Πάλης, ένα παραδοσιακό λακωνικό άθλημα, ειδικά σεμινάρια για τον ρόλο του πορτοκαλιού στην υγεία από ομάδα ιατρών και διαιτολόγων, καθαρισμοί παραλιών και ποταμιών, φιλανθρωπικές δράσεις, αθλητικοί αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κολύμβησης και ιστιοπλοΐας.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις πραγματοποιούνται από μία οργανωτική ομάδα που προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά και που εργάζεται στο γκρουπ εταιρειών που δραστηριοποιείται στο λακωνικό πορτοκάλι και τον χυμό, με Μεγάλο Διοργανωτή την Orangeland, τον πρώτο εκπαιδευτικό χώρο στην Ελλάδα σχετικά με το πορτοκάλι.

Η συμμετοχή και η έλευση σε όλο το φεστιβάλ είναι δωρέαν.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Orange Festival 2018 εδώ.