Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Πέντε γεύματα την ημέρα την παιδική παχυσαρκία κάνουν πέρα

Πέντε γεύματα την ημέρα την παιδική παχυσαρκία κάνουν πέρα

SophWithHealthyKidsPlateΗ παιδική παχυσαρκία αποτελεί μάστιγα για την υγεία των παιδιών καθώς όλα και αυξάνονται τα κρούσματα παιδιών που διαγιγνώσκονται είτε ως υπέρβαρα είτε ως παχύσαρκα. Κι αν αναρωτιέστε ποιο είναι το μυστικό που ναι μεν θα βοηθήσει το παιδί σας να τρέφεται σωστά αλλά δεν θα το οδηγήσει στην απόκτηση περιττών κιλών αυτό δεν είναι άλλο από την κατανάλωση πέντε γευμάτων ημερησίως, τρία μεγάλα και δύο μικρά.

Σύμφωνα με επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Ανατολικής Φινλανδίας, τα τρία γεύματα δεν είναι αρκετά για να διατηρηθεί το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς ο οργανισμός χρειάζεται και δύο γεύματα με σνακ ανάμεσα στα τρία βασικά της ημέρας. Μάλιστα, όταν παραλείπεται κάποιο από αυτά, ενδέχεται να υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα και πολύ περισσότερο στην περίπτωση που παραλείπεται το πρωινό.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση των επιστημόνων, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Obesity, η διατήρηση του σωματικού βάρους είναι αποτελεσματική όταν η συνήθεια των πέντε γευμάτων τη μέρα ξεκινά από την παιδική ηλικία. Αυτό αποδείχθηκε επίσης κατά τη μελέτη, η οποία διεξήχθη με τη συμμετοχή τουλάχιστον 4.000 παιδιών, τα οποία παρακολουθούσαν οι επιστήμονες από τη στιγμή που γεννήθηκαν μέχρι την ηλικία των 16 ετών, καταγράφοντας τις διατροφικές τους συνήθειες.

Όπως διαπίστωσαν, εκείνα που κατανάλωναν πέντε γεύματα τη μέρα είχαν μικρότερο δείκτη σωματικής μάζας, τον οποίο διατηρούσαν για όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, στην έκθεσή τους οι επιστήμονες τονίζουν ότι έλαβαν υπόψη τους και αρκετούς γενετικούς παράγοντες, ωστόσο διαπίστωσαν ότι το παραπάνω γεγονός ισχύει και για τα παιδιά που έχουν γονείς παχύσαρκους.

Με βάση λοιπόν τα ευρήματα της έρευνας πρόκύπτει το συμπέρασμα ότι με την κατάλληλη διατροφή όχι μόνο μειώνεται ο κίνδυνος παχυσαρκίας, αλλά επιπλέον ρυθμίζονται και οι γενετικοί παράγοντες που καθορίζουν την προδιάθεση για εκδήλωσή της.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.