Πέντε νέα βιβλία για τους λάτρεις των μυθιστορημάτων, των συνταγών, της δίαιτας και της ψυχανάλυσης

books

Λατρεύετε να διαβάζετε; Είστε αυτό που λέμε βιβλιοφάγος ή απλά αναζητάτε ένα βιβλίο των προτιμήσεών σας για να απολαύσετε το επόμενο χρονικό διάστημα;

Ξεχωρίσαμε 5 νέα βιβλία: μυθιστορήματα, συνταγών, επιστημονικής φαντασίας, με αντικείμενο τη δίαιτα αλλά και την ψυχανάλυση για να επιλέξετε κατά βούληση.

-«Γεύσεις κι αρώματα από τις δύο μεριές του Αγαίου» των Μ. Εκμεκτσίογλου και Γ. Αντάρ:

30426

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και ο Γκιοκτσέν Αντάρ επιλέγουν 109 από τις πλέον αγαπημένες τους συνταγές από τις δύο μεριές του Αιγαίου και μας παρουσιάζουν παραδοσιακά φαγητά, σύγχρονα πιάτα αλλά και λαχταριστά γλυκίσματα που έχουν αγαπηθεί από τους φίλους τους.

Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε κατηγορίες: όσπρια, θαλασσινά και ψάρια, πιάτα με κρέας, ζυμαρικά και πίτες κ.ά.

Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

-«Τα τελευταία απογεύματα με την Τερέζα» του Χουάν Μαρσέ:

Ta teleutaia apogeumata cover

Η ιστορία ενός θυελλώδους έρωτα στη Βαρκελώνη της δεκαετίας του 60, μυθιστόρημα σταθμός της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας και το έργο που καθιέρωσε διεθνώς τον συγγραφέα του.

Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

«Το τέλος του κόσμου» της Μάργκαρετ Άτγουντ:

glitter-n-glue-diy-distressed-gold-leaf-vase-wide

Ο πληθυσμός της Γης έχει αποδεκατιστεί από κάποια εργαστηριακά κατασκευασμένη πανδημία. Έχουν επιβιώσει μόνο μια μικρή ομάδα ανθρώπων και οι Κρεϊκάνθρωποι με τα πράσινα μάτια – καλοκάγαθα ανθρωποειδή που δημιούργησε ο Κρέικ για ν’ αντικαταστήσει τους ανθρώπους. Η Τόμπι, κάποτε μέλος των Κηπουρών του Θεού και ειδική στα μανιτάρια και στις μέλισσες, είναι ερωτευμένη με τον Ζεμπ, ο οποίος έχει ενδιαφέρον παρελθόν. Μαζί με τον προφήτη των παιδιών του Κρέικ, τον Χιονάνθρωπο-τον-Τζίμι, την Αμάντα, τον Δρυοκολάπτη, την Πονηρή Αλεπού και τους υπόλοιπους Φρικόπλαστους, ιδιοφυείς βιο-επιστήμονες, παλεύουν να επιβιώσουν και να σωθούν απ’ την επίθεση των μοχθηρών Πονοσφαιριστών και των οργανόχοιρων, διαγενετικών γουρουνιών με ανθρώπινα όργανα.

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

 
-«Αντίο πάχος» του Άρη Γαβριηλίδη:

4b282f6d4bd823841befe8dfff7fbc96

Ο συγγραφέας παίρνει τον υπέρβαρο αναγνώστη από το χέρι, τον πείθει να απευθυνθεί στο διαιτολόγο και στη συνέχεια τον στηρίζει ψυχολογικά στην προσπάθειά του να χάσει βάρος. Βιβλίο χρήσιμο και αποτελεσματικό, που έλειπε.

Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

 
«Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης» του George Makari:

exofyllo-makari

Καινοτόμο, προϊόν βαθιάς γνώσης, συναρπαστικό, το «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης» του George Makari προχωρά πέρα από τον μύθο και την πολεμική και μας παρουσιάζει την ιστορία εvόs από τα πιο αμφιλεγόμενα και σημαντικότερα πνευματικά εγχειρήματα του 20ού αιώνα. Σε αυτή την αριστοτεχνική ιστορία ο George Makari δείχνει πως διαμορφώθηκε ένας νέος τρόπος σκέψης για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου και πως κέρδισε υποστηρικτές οι οποίοι διέδωσαν αυτό το ρεύ¬μα σκέψης σε όλη τη Δύση. Αφηγούμενος αυτή την ιστορία, ο Makari παρουσιάζει στον αναγνώστη σαγηνευτικούς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είτε ήταν παραγνωρισμένοι είτε είχαν ξεχαστεί εδώ και καιρό.
Αναλύει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η ψυχανάλυση.

Εκδόσεις GEMA.