Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Περιφέρεια Αττικής: Κανένα θέμα με την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

Περιφέρεια Αττικής: Κανένα θέμα με την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

σχολικό λεωφορείο«Έγκαιρα προετοιμασμένη για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, με την διοργάνωση 945 δρομολογίων για την κάλυψη των αναγκών 18.632 μαθητών θα είναι η Περιφέρεια Αττικής στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μέχρι στιγμής, έχει καλυφθεί το 75% των αναγκών, δηλαδή έχουν οργανωθεί 620 δρομολόγια για την μεταφορά 13.893 παιδιών και τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Τη βεβαίωση αυτή εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, κατά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πορεία των προετοιμασιών. Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας του σχεδιασμού «με τις πρόνοιες που περιελάμβανε η σχετική ΚΥΑ και τις βελτιώσεις από την εμπειρία της περσινής χρονιάς» όπως είπε. Ο κ. Καραμάνος μίλησε για τη νέα διάσταση που προσέδωσε στο όλο εγχείρημα ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός, τον οποίο διενήργησε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμματικών εξαγγελιών για την διασφάλιση της διαφάνειας, της εγγύτητας και τις αξιοπιστίας των διαδικασιών. «Η όλη διαδικασία μας προάγει ως κοινωνία και αποτελεί σημαντική επιτυχία για την Περιφέρεια, ενώ σύντομα θα διενεργηθούν παρόμοιοι διαγωνισμοί» σημείωσε ο κ Καραμάνος. Αναφερόμενος στην οικονομική διάσταση του έργου, χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα τον υπολογισμό εντός των προβλεπόμενων ορίων «παρά τον προσαυξημένο ΦΠΑ από 13 % στο 23%. Λόγω των σημαντικών εκπτώσεων που πετύχαμε δεν θα υπερβούμε τον αρχικό υπολογισμό των 17-17,5 εκ. ευρώ».

Ο κ. Καραμάνος αναφέρθηκε στην εδραίωση της αξιοπιστίας μεταξύ της Περιφέρειας και των μεταφορέων, οι οποίοι «στην πλειοψηφίας τους έχουν εξοφληθεί για τη χρόνια 2014-15 γεγονός που βοήθησε να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό». Αυτή την στιγμή, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις πρόσθεσε ο ομιλητής, υπάρχουν αιτήματα για 80 νέα δρομολόγια και κάποιες τροποποιήσεις που εξετάζονται και θα καλυφθούν από τους προσωρινούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη Κατά την συζήτηση που ακολούθησε, ο Πάρις Ευαγγελίου από την παράταξη του Γ. Κουμουτσάκου εξέφρασε ορισμένους προβληματισμούς αναφορικά με το μικρό ποσοστό κάλυψης των δρομολογίων από τον διεθνή διαγωνισμό. Οπως είπε «δεν συμμετείχαν πολλοί υποψήφιοι, διότι δεν διέθεταν ηλεκτρονική υπογραφή».

Επίσης, αναφέρθηκε σε έκτακτα δρομολόγια «τα οποία προκύπτουν εξαιτίας της ολιγωρίας των διευθύνσεων του υπ Παιδείας» και πρότεινε στην Περιφέρεια: «Μήπως θα έπρεπε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση από την πλευρά της Περιφέρειας για τη έγκαιρη ενημέρωση, δεδομένου ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας κλείνουν από 10 Ιουνίου έως 20 Αυγούστου;» Ο κ. Καραμάνος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι ασκήθηκαν εγκαίρως οι απαιτούμενες πιέσεις και υποστήριξε ότι οι όποιες καθυστερήσεις και τροποποιήσεις αφήνουν ακάλυπτο μικρό μέρος των μαθητών. Αυτό, είπε, «οφείλεται στα ίδια τα σχολεία αλλά και την κατάσταση που δημιουργείται λόγων των αλλαγών στην οικογενειακή καταστάση των μαθητών (μετακινήσεις, μετακομίσεις κλπ.)» Σε ερώτηση της Χριστίνας Αγγελονίδου από την Λαϊκή Συσπείρωση για μέριμνα οικονομικής ενίσχυσης των μαθητών «λόγω της αύξησης των εισιτήριων που επέβαλε το μνημόνιο», υπήρξε από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής διαβεβαίωση ότι «προχωρά κανονικά η έκδοση των ειδικών μαθητικών δελτίων για 3.154 δικαιούχους μαθητές συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ΕΠΑΛ».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter