Περιφέρεια Κρήτης: Δωρεάν 170 tablet στους μαθητές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρέδωσε σήμερα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τύπου tablet για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τηλεκπαίδευσης των μαθητών.

Θα δοθούν 170 tablet για την εξ αποστάσεως

Πρόκειται για 170 tablet που θα δοθούν σε μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οικογένειες των οποίων ανήκουν σε οικονομικά αδύνατες ομάδες του πληθυσμού και δεν είναι σε θέση να αγοράσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Όπως δήλωσε, «είναι μια συμβολική κίνηση που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιος Ζερβάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζοντας σημαντική την προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως τόνισε τα tablet θα δοθούν σε μαθητές της τρίτης τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. «Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές να αποκτήσουν ισότιμη σχέση στη διδασκαλία εξ αποστάσεως», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής διευκρίνισε ότι μετά το τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας τα 170 tablets θα επιστραφούν από τους μαθητές και θα παραμείνουν στα σχολεία.