Αρχική InfoSchool Δημοτικό Περισσότερα από 1.200 προσφυγόπουλα κάθισαν στα θρανία και ολοκληρώνουν το πρώτο σχολικό τρίμηνο στην Ελλάδα

Περισσότερα από 1.200 προσφυγόπουλα κάθισαν στα θρανία και ολοκληρώνουν το πρώτο σχολικό τρίμηνο στην Ελλάδα

Περισσότερα από 1.200 παιδιά μεταναστών και προσφύγων ολοκληρώνουν το πρώτο σχολικό τρίμηνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΔΟΜ, 35 σχολικά λεωφορεία μεταφέρουν σε καθημερινή βάση παιδιά από 13 κέντρα φιλοξενίας (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Θεσσαλίας, Φθιώτιδας, Ηπείρου, Εύβοιας) προς τα κοντινότερα σχολεία.

Τα σχολεία άνοιξαν για πρώτη φορά την πόρτα τους σε προσφυγόπουλα που ζουν σε δομές φιλοξενίας στις 10 Οκτωβρίου 2016. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης διασφαλίζει τη μεταφορά των παιδιών από τα κέντρα φιλοξενίας στα κοντινότερα σχολεία παρέχοντάς τους σχολικές τσάντες με τα απαραίτητα τετράδια, στυλό και μολύβια.  Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το μηχανισμό έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου «Πολυτομεακή βοήθεια και προστασία σε μετανάστες και πρόσφυγες που αποκλείονται στην Ελλάδα».

Ο 10χρονος Χάμζα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι και το σχολείο του στη Συρία για να φύγει από τον πόλεμο.

Σήμερα παρακολουθεί μαθήματα στο ελληνικό δημοτικό σχολείο.

«Έπρεπε να σταματήσω το σχολείο πέρυσι, αλλά τώρα ξεκίνησα πάλι. Ελπίζω να μπορέσω να γίνω πιλότος μια μέρα», λέει. Η συνομήλική του Μαρί από την Παλαιστίνη, που μένει με την οικογένειά της στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου, ξεκίνησε πρόσφατα να φοιτά σε δημοτικό σχολείο. Δηλώνει ότι αγαπάει όλους τους δασκάλους της στην Ελλάδα.

«Στο σχολείο μαθαίνουμε ελληνικά, αγγλικά, μαθηματικά και όταν βγαίνουμε για διάλειμμα παίζουμε μπάλα. Μου αρέσει πάρα πολύ και η μουσική. Το αγαπημένο μου μουσικό όργανο είναι η κιθάρα». Σημειώνεται ότι με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με το άνοιγμα των σχολείων για το νέο έτος άλλα 400 προσφυγόπουλα από επιπλέον επτά κέντρα φιλοξενίας θα ξεκινήσουν να φοιτούν στις σχολικές τάξεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.