Περισσότερα από 40.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών – Πώς θα υποβάλλετε ένσταση στην ΕΕΤΑΑ

toddlers-in-preschoolΤουλάχιστον 40.000 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ, σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών. Ταυτόχρονα, χιλιάδες αναμένεται να είναι οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Αντίστοιχα στοιχεία είχε δώσει ο δήμαρχος και πριν από λίγες ημέρες.

Όπως εξήγησε ο Σ. Δανιηλίδης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία περισσότερα από 90.000 παιδιά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, ενώ θα ακολουθήσει ένα τριήμερο ενστάσεων, μέχρις ότου να ολοκληρωθεί η διαδικασία όπου θα καλυφθούν περίπου το 70% των αιτήσεων. Αυτό σημαίνει, συνεχίζει ο δήμαρχος, μιλώντας στο ραδιόφωνο real.gr, ότι 40.000 και πλέον παιδιά θα μείνουν εκτός του προγράμματος και οικογένειες δε θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Οι συνέπειες, συνεχίζει, θα είναι δραματικές, αφού οι οικογένειες αυτές θα βρεθούν σε κατάσταση απόγνωσης, αναζητώντας λύσεις τελευταίας στιγμής, και ενώ χρειάζονται εκατοντάδες ευρώ μηνιαίως για να στείλουν τα παιδιά σε κάποιον ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Όπως υπογράμμισε, η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της προκειμένου να απορροφηθούν τα παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Πώς γίνονται οι ενστάσεις

Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2015-2016 μένει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία των ενστάσεων προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Οι ενστάσεις επί των Προσωρινών Πινάκων της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2015 -2016 υποβάλλονται εγγράφως, στους αριθμούς FAX των κατά τόπους γραφείων της ΕΕΤΑΑ, ή ηλεκτρονικά μέσω E-MAIL στο miteresenstaseis@eetaa.gr.

Τα έγγραφα πρέπει να είναι σε μορφή pdf (καμία άλλη μορφή αρχείου δεν γίνεται αποδεκτή) εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας ανάρτησης των προσωρινών πινάκων και σύμφωνα με το Υπόδειγμα «Εντυπο Υποβολής Ένστασης Αιτούντος/Αιτούσας» που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα (www.eetaa.gr).
Από τις ενστάσεις που θα υποβληθούν, θα ληφθούν υπόψη μόνον αυτές που έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι την 10/09/2015 και ώρα 14:00.

Ενστάσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες.

Όλες οι ενστάσεις εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων (Ε.Ε.Ε.). Στο έντυπο της ένστασης θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ο λόγος για τον οποίο υποβάλλεται η ένσταση και φυσικά να συνοδεύεται από το απαιτούμενο δικαιολογητικό.

Ενστάσεις ασαφείς ή δικαιολογητικά χωρίς έντυπο ένστασης δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Προσοχή: Στην διαδικασία των ενστάσεων δεν θα γίνεται αποδεκτή ουδεμία αλλαγή στις επιλεγείσες από τις μητέρες δομές.

«Η εμμονή των υπευθύνων σε απαράδεκτες επιλογές δημιούργησε μια ζοφερή κατάσταση για τους γονείς, τα παιδιά και τους εργαζόμενους. Παρά του ότι καταθέσαμε έγκαιρα και εμπρόθεσμα κρίσιμες σημαντικές βελτιωτικές και διορθωτικές προτάσεις και παρατηρήσεις, καμιά τροποποίηση ή βελτίωση δεν επήλθε στους όρους της προκήρυξης. Ακόμη και τώρα υπάρχουν περιθώρια ανατροπής της ζοφερής πραγματικότητας ανακαλώντας τα απαράδεκτα μέτρα που έθεσαν σε ισχύ. Μπορεί να αυξηθεί και το ύψος της χρηματοδότησης για να φτάσει στα 200 εκατ. ευρώ που απαιτούνται ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός των δομών. Ας μη ξεχνάμε ότι όταν η απελθούσα κυβέρνηση ήταν στην αντιπολίτευση, χαρακτήριζε ψίχουλα ακόμη και το ποσό που διεκδικούσαμε, ζητώντας να διατεθούν τουλάχιστον 250 εκατ. €. Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, θα δικαιωθούν και όλοι όσοι υποστήριζαν, και υποστηρίζουν, ότι οι απαράδεκτοι χειρισμοί αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των μεγάλων ιδιωτικών εκπαιδευτικών συγκροτημάτων της χώρας που έχουν εξασφαλισμένη τη μεγαλοπελατεία τους και χρησιμοποιούν το πρόγραμμα ως συμπλήρωμα των κενών τους», καταλήγει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.