Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη

παρκο δεινοσαύρων 1

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων αποτελεί μια πρόταση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Δημιουργήθηκε το 2005 μαζί με το Μουσείο Μαμούθ, σε μια έκταση 30 στρεμμάτων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει ομοιώματα και πραγματικά απολιθώματα χιλιάδων χρόνων, με στόχο την εισαγωγή του κοινού σε περιβαλλοντικά – εκπαιδευτικά θέματα και την ευαισθητοποίηση του, απέναντι στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά η γη.

Από τότε μέχρι σήμερα, εξελίσσεται συνεχώς, αποτελώντας πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους Θεσσαλονικείς, αλλά και για τουρίστες, στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης, της εκπαίδευσης και της ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού.

 πάρκο δεινοσαύρων 2

Όλο το πρόγραμμα του περιβαλλοντικού πάρκου, έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου κας Ευαγγελίας Τσουκαλά και του διεθνούς βεληνεκούς, ειδικού στα προβοσκιδωτά Dick Mol, επιστημονικού συνεργάτη στο μουσείο του Rotterdam της Ολλανδίας. Είναι εγκεκριμένο, ως εκπαιδευτική εκδρομή, από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Επίσης έχει ελεγχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το περιβαλλοντικό πάρκο Δεινοσαύρων περιλαμβάνει:

Πάρκο Δεινοσαύρων

Το Περιβαλλοντικό πάρκο Δεινοσαύρων, περιλαμβάνει την μεγαλύτερη έκθεση δεινοσαύρων στην Ευρώπη ( πενήντα ) σε φυσικό μέγεθος (με κίνηση και στατικά). Αναπτύσσεται σε ένα φυσικό περιβάλλον με λίμνη και καταρράχτες σε μία έκταση 4 στρεμμάτων.

 πάρκο δεινοσαύρων 3

Σπήλαιο Εξέλιξης

Το σπήλαιο, είναι ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου, πολύ εντυπωσιακό, οπού τα παιδιά μαθαίνουν για την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους, βλέπουν συλλογές με λίθινα εργαλεία, απολιθώματα και βραχογραφίες. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης, φοράνε καπέλα παλαιοντολόγου και παίρνουν πληροφορίες για το πώς γίνεται μία ανασκαφή.

Μουσείο Μαμούθ

Στο μουσείο μαμούθ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπάρχουν πραγματικά απολιθώματα του τριχωτού μαμούθ της εποχής των παγετώνων, ένας ολόκληρος σκελετός και απολιθώματα άλλων ζώων που ζούσαν εκείνη την εποχή. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται συλλογές με σπάνια πετρώματα και θαλασσινά απολιθώματα από την έρημο Σαχάρα. Μοναδικό έκθεμα στην Ευρώπη, το πραγματικό δέρμα με τρίχες από το Μαμούθ.

 πάρκο δεινοσαύρων 4

Πάρκο Θηλαστικών

Το πάρκο των θηλαστικών, περιλαμβάνει θηλαστικά της σημερινής εποχής και σπάνια θηλαστικά που έζησαν κατά το παρελθόν στην χωρά μας ( πενήντα ) σε φυσικό μέγεθος. Τα παιδιά θα ζήσουν τη φανταστική εμπειρία να μπουν στην κοιλιά μιας φάλαινας. Στον χώρο, φιλοξενείται αναπαράσταση, της σημαντικής ανακάλυψης της παλαιοντολόγου κας Ευαγγελίας Τσουκαλά, (μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στην γη), του Μαστόδοντα της Μηλιάς Γρεβενών.

 πάρκο δεινοσαύρων 5

Επίσης οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν και να απολαύσουν:

Το Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού

Το διαδραστικό μουσείο ελληνικού παραδοσιακού παιχνιδιού, είναι η μεγαλύτερη συλλογή παιχνιδιών, που έπαιζαν τα παιδιά από την αρχαιότητα ως σήμερα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ( 300 κατασκευές ).

Τα παιδιά που θα επισκεφτούν το μουσείο, θα κατασκευάσουν παραδοσιακά παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά και στον προαύλιο χώρο θα παίξουν με παραδοσιακά παιχνίδια από την αρχαιότητα. Ταυτόχρονα εκδόθηκε και ένα βιβλίο που αφορά σε αυτά τα παιχνίδια.

 πάρκο δεινοσαύρων 6

Το Θεματικό Πάρκο «Αρχαιολογικό Αγρόκτημα»

Πρόκειται για θεματικό πάρκο, σε μια έκταση 5 στρεμμάτων, όπου αναδεικνύονται οι τρόποι παρασκευής της ελληνικής – μεσογειακής διατροφής, στην αρχαία Ελλάδα, καθώς και οι υπόλοιπες δραστηριότητες ενός αγροκτήματος. Δίπλα του, ένα πλήρες θερμοκήπιο με βότανα της Ιπποκράτειου ιατρικής και μπαξές με λαχανικά εποχής. Το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

πάρκο δεινοσαύρων 7

Το Θεματικό Πάρκο «Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία και η σχέση της με την Παλαιοντολογία

To θεματικό αυτό πάρκο, έχει σχέση με την ελληνική και παγκόσμια μυθολογία. Μέσα, αλλά και έξω από τον λαβύρινθο του Μινώταυρου, οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν αναπαραστάσεις από τέρατα της ελληνικής και παγκόσμιας μυθολογίας. Έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας για σχολική επίσκεψη και επομένως έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Επίσης, το πάρκο, έχει την επιστημονική συμβολή, της διεθνούς φήμης ιστορικού, Adrienne Mayor, η όποια θεωρείται παγκοσμίως, κορυφαία στον τομέα συσχετισμού μυθολογίας - παλαιοντολογίας.

Παιδότοπος Χαράπολις

Θεωρείται ο μεγαλύτερος παιδότοπος στη Θεσσαλονίκη, με τεράστιους χώρους για να παίξουν τα παιδιά. Μίνι γκολφ, αίθουσα ψυχοκινητικής εκπαίδευσης ,φουσκωτά, τραμπολίνα, ποδόσφαιρο 5χ5, ποδηλατοδρόμια και πολλά άλλα παιχνίδια, συνθέτουν τον χαρούμενο κόσμο αυτού του παιδότοπου. Στον χώρο του, διενεργούνται παιδικά πάρτι και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το περιβαλλοντικό πάρκο δεινοσαύρων είναι ανοιχτό Σαββατοκύριακα και αργίες από τις 10:00 έως 18:00.

Το εισιτήριο κοστίζει 6 Ευρώ για μικρούς και μεγάλους και περιλαμβάνει είσοδο σε ένα από τα θεματικά πάρκα και δωρεάν είσοδο στο παιδότοπο.

Από τέσσερα άτομα και πάνω, το εισιτήριο κοστίζει 5 Ευρώ.

Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, το εισιτήριο είναι μειωμένο κατά ένα ευρώ για όλα τα άτομα τις οικογένειας. Ταυτόχρονα, ισχύει και προσφορά για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση στο περιβαλλοντικό πάρκο, εντελώς δωρεάν.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

7ο ΧΛΜ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Τ.K. 57013, T.Θ. 270

ΤΗΛ.:2310-686544-5

FAX: 2310-686546

KIN: 6974-755275

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

www.parkodeinosauron.gr

www.mammothmuseum.gr

www.nouvelle.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter