Αρχική InfoMommy Υγεία Περπάτημα στην άμμο: Τα συν και τα... πλην

Περπάτημα στην άμμο: Τα συν και τα... πλην

970648_613918635320044_1115541987_n

Το έχουμε διαβάσει άπειρες φορές: "Περπατάτε ξυπόλητοι στην άμμο, όποτε σας δίνετε η ευκαιρία, καθώς τα ευεργετικά του οφέλη είναι πολλά, αφού έχει τα αποτελέσματα μιας φυσικής ρεφλεξολογίας."
Παρ' όλα αυτά, όμως, η απολαυστική συνήθεια  κρύβει και κάποιους κινδύνους, γι' αυτό ας έχουμε το νου μας.
Αρκετές φορές θα έχετε αντιληφθεί διάφορα επικίνδυνα αντικείμενα θαμμένα στην άμμο, τα οποία πετούν ασυνείδητοι λουόμενοι και ενδέχεται να προκαλέσουν ατυχήματα σε κάποιον που περπατά ξυπόλητος.
Σύμφωνα με τους ειδικούς “οτιδήποτε μπει στο δέρμα είναι ξένο σώμα και στην περίπτωση, που δεν αφαιρεθεί αμέσως μπορεί να δημιουργήσει μόλυνση. Επίσης τόσο το κόψιμο από ένα σκουριασμένο τενεκεδάκι  ή από ένα κομμάτι  γυαλί σε κάποιες περιπτώσεις   προκαλούν τέτανο.

Τι θα κάνετε όμως σε περίπτωση ατυχήματος: Θα διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και θα καθαρίσετε την πληγή με άφθονο νερό βρύσης και σαπούνι ή αντισηπτικό, ώστε να απομακρυνθεί κάθε ξένο σώμα.
Αν δεν έχει παραμείνει κάποιο κομματάκι γυαλιού στο δέρμα, πιέστε με μια καθαρή πετσέτα πάνω στο τραύμα, μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία.
Αν δεν είστε εμβολιασμένοι για τον τέτανο (επαναληπτικές δόσεις του αντιτετανικού εμβολίου πρέπει να γίνονται κάθε 10 χρόνια μετά την ηλικία των 18 ετών), θα χρειαστεί να κάνετε  αντιτετανικό ορό.
Στην περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, αν έχει παραμείνει κάποιο κομματάκι γυαλιού στην πληγή, πρέπει να πάτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας, όπου θα  χρειασθεί να  αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα.
Πάντως σε κάθε περίπτωση  καλό θα είναι να  συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα σας  συμβουλεύσει και αν  το κρίνει απαραίτητο θα σας συστήσει να πάρετε και αντιβίωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter