Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Πες μου τι τρώει το παιδί σου να σου πω πόσο θα ψηλώσει!

Πες μου τι τρώει το παιδί σου να σου πω πόσο θα ψηλώσει!

Το ύψος ενός παιδιού αποτελεί χαρακτηριστικό που καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Αδιαμφησβήτητα, οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι η κληρονομικότητα και το φύλο. Εν τούτοις, το περιθώριο αύξησης του ύψους δε σταματά στα δύο παραπάνω στοιχεία, καθώς ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν ή αντίστοιχα να αποτρέψουν ένα παιδί από το να φτάσει στο μέγιστο δυνατό ύψος.

Στις συνήθειες αυτές περιλαμβάνεται και η διατροφή κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχουν «μαγικά» τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί να ψηλώσει περισσότερο από όσο είναι γενετικά προκαθορισμένο. Ωστόσο, ένα πλήρες και ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, μπορεί να εξασφαλίσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή και φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού.

Έτσι, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο διατροφικό «υπόβαθρο», που θα βοηθήσει το παιδί να ψηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο, το διαιτολόγιό του θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ασβεστίου και βιταμίνης D, συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας του μυοσκελετικού συστήματος. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζουν και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α και C εξηγούν οι επιστημονικοί συνεργάτες του neadiatrofis.gr.

Συνεπώς, η υιοθέτηση ενός διατροφικού προτύπου που θα περιλαμβάνει καθημερινή κατανάλωση ποικιλίας φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων –με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μετά την ηλικία των δύο ετών-, άπαχου κόκκινου ή λευκού κρέατος και προϊόντων δημητριακών ολικής άλεσης, καθώς και τακτική κατανάλωση οσπρίων, ψαριού και ξηρών καρπών μπορεί να θέσει τις απαραίτητες βάσεις, ώστε να αποκτηθεί το μέγιστο δυνατό ύψος.

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για το ύψος του παιδιού;

Το ύψος του παιδιού εξαρτάται κι από το ύψος των γονιών του;

Υπάρχει τρόπος να προβλέψω το ύψος που θα έχει το παιδί μου όταν μεγαλώσει;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.