Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Πες «όχι» στην παχυσαρκία! Μάθε πώς θα ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά και θα αποκτήσεις ευεξία

Πες «όχι» στην παχυσαρκία! Μάθε πώς θα ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά και θα αποκτήσεις ευεξία

Με τις κατάλληλες αλλαγές στον τρόπο ζωής, κυρίως μέσω σωστής διατροφής και σωματικής άσκησης, μπορεί κανείς να αναστρέψει την παχυσαρκία και, αν έχει θέληση, να μην ξαναπαχύνει. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας Έλληνας επιστήμονας της διασποράς, ειδικός σε θέματα μεταβολισμού του ανθρώπου, διατροφής και παχυσαρκίας, Φαίδων Μάγκος, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

Πρέπει να θεωρούμε την παχυσαρκία αρρώστια όπως τον διαβήτη;

Θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει «αρρώστια»! Αν ως αρρώστια ορίζουμε μια χρόνια κατάσταση που υποβαθμίζει την υγεία, τότε ναι, η παχυσαρκία είναι μια κατάσταση που δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη, ενώ παράλληλα έχει αρνητικές επιδράσεις σε όλα σχεδόν τα όργανα, τα συστήματα και τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος. Αν όμως ως αρρώστια ορίζουμε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση που απαιτεί χρόνια φαρμακευτική αγωγή, όπως ο διαβήτης, τότε όχι, η παχυσαρκία είναι αναστρέψιμη και μπορεί – στην πλειονότητα των περιπτώσεων – να θεραπευτεί με κατάλληλες αλλαγές στον τρόπο ζωής, με δίαιτα και άσκηση. Αρκεί να υπάρχει θέληση και υπομονή, γιατί η αλλαγή στον τρόπο ζωής είναι κάτι που λέγεται εύκολα, αλλά γίνεται δύσκολα.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter