«Πες το με ένα παραμύθι» και μάθε πώς να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα παρέα με τα παιδιά σου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Στο εργαστήριο «Πες το με ένα παραμύθι», οι γονείς μαζί με τα παιδιά παρακολουθούν θεατρικά δρώμενα από νέες ομάδες καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από διαφορετικά παραμύθια. Μέσα από τις ιστορίες τίθενται ερωτήματα που απασχολούν τα παιδιά σε αυτή την τρυφερή ηλικία. Εσείς γνωρίζετε ότι η προσχολική ηλικία είναι η πρώτη ενηλικίωση; Κι όμως. Κατά τη διάρκειά της αναπτύσσεται η συναισθηματική νοημοσύνη, η ενσυναίσθηση, η συμπόνια… Και το θέατρο είναι η τέχνη της συμπόνιας. Σε καλεί να μάθεις να ακούς, να προσέχεις και να αλληλεπιδράς με ανθρώπους που δεν είναι σαν και σένα.

Με αφορμή αλληγορικά παραμύθια για παιδιά, που μιλάνε για τα συναισθήματα –όπως θυμό, απώλεια, λύπη, φόβο κ.ά.–, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους προτείνουν λύσεις για τη συνέχεια της ιστορίας, συμμετέχουν βιωματικά σε συναρπαστικές ιστορίες και όλοι μαζί, σαν ομάδα, υποδύονται διαφορετικούς ρόλους, δημιουργούν τους δικούς τους ήρωες και γράφουν το δικό τους τέλος στο παραμύθι.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τα συναισθήματά τους, να αναπτύξουν κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, αλλά και να αφήσουν πίσω τους προσωπικές δυσκολίες, όπως έλλειμμα αυτοπεποίθησης, φοβίες, άγχη, στερεότυπα και μηχανισμούς άμυνας απέναντι στο καινούριο ή το άγνωστο.

Συντελεστές:
Τρεις νέες θεατρικές ομάδες, οι 4Frontal, Cheek Bones και Ubuntu, και η Δρ. Χάρις Καρνέζη, Υπεύθυνη του Κέντρου Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος.

Ημερομηνίες:
1ο Παραμύθι | Τις Κυριακές 21 & 28 Φεβρουαρίου 2016
2ο Παραμύθι | Τις Κυριακές 27 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2016
3ο Παραμύθι | Τις Κυριακές 8 & 15 Μαΐου 2016
Οι οικογένειες μπορούν να παρακολουθήσουν ένα, δύο ή και τα τρία παραμύθια.

Πότε: 17:00-19:00

Παιδιά 4-7 ετών και τους γονείς τους

Εισιτήρια
20€ για το κάθε παιδί και 20€ για τον κάθε ενήλικα (και για τις 2 συναντήσεις)

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745