Πετράλωνα: Στη ΓΑΔΑ η 22χρονη – Καταθέτει για τη σεξουαλική κακοποίηση της ίδιας και των δυο μικρότερων αδερφών της

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να καταθέσει βρίσκεται από το πρωί, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της, Δήμητρα Πλαστήρα, η 22χρονη κόρη της οικογένειας στα Πετράλωνα, που έχει καταγγείλει τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση της ίδιας και των δυο μικρότερων αδερφών της.

Σημειώνεται πως η κατάθεση της νεαρής κοπέλας γίνεται στο πλαίσιο μήνυσης που κατέθεσε τον Μάιο του 2022, από κοινού με τον 17χρονο αδερφό της, σε βάρος της μητέρας τους για συγκάλυψη της δράσης του πατέρα τους.

Στη μήνυση, τα δυο αδέρφια αναφέρουν ότι η μητέρα τους γνώριζε και δεν έκανε τίποτα για να τα προστατεύσει από τον εφιάλτη που βίωναν.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ότι τους παρατούσε στα χέρια του διεστραμμένου, όπως αποκαλούν, πατέρα τους, τους απειλούσε να μην προχωρήσουν σε αποκαλύψεις, ενώ περιγράφουν σεξουαλικές κακοποιήσεις που έγιναν μπροστά στα μάτια της χωρίς εκείνη να αντιδρά.

Παράλληλα οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες στην υπόθεση των Πετραλώνων, μετά την πρόσφατη εισαγγελική πρόταση που παραπέμπει σε δίκη εννέα κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών τον πατέρα και τον θείο των τριών παιδιών.

Τέλος το 17χρονο σήμερα αγόρι φέρεται να βιάστηκε επανειλημμένως από διάφορα πρόσωπα, ενώ οι αδερφές του, 22 και 12 ετών, να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά το παρελθόν.

Το ΕΚΑΒ αρωγός στη μάχη για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης - Δείτε πώς

To χρονικό της αρρωστημένης φρίκης που έζησαν τα 3 αδέρφια

Η  22χρονη σήμερα «Α» και ο 17χρονος αδελφός της, καταγγέλλουν τη μητέρα τους για τη σιωπή και κυρίως για τη συγκάλυψη της σεξουαλικής τους κακοποίησης από τον πατέρα τους. Κακοποίηση που σύμφωνα με τις περιγραφές τους, άρχισε στις ηλικίες του δημοτικού και σταμάτησε όταν η υπόθεση πήρε διαστάσεις από περίοικο εκπαιδευτικό που ήρθε σε επαφή με το τότε επτάχρονο αγόρι και του εκμυστηρεύτηκε τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε στο σπίτι του.

Η λεπτομερής περιγραφή των παιδιών στη μήνυσή τους κατά της μητέρας τους είναι ανατριχιαστική και δίνει την εικόνα ενός πατέρα ο οποίος, όχι μόνο ασελγούσε και βίαζε τα παιδιά του αλλά τα «πάσαρε» και σε φίλους της οικογένειας.

 ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ, ΤΑ «ΠΑΣΑΡΕ» ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ

Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται σε μία γειτονιά των Πετραλώνων, όπου ο πατέρας διατηρούσε κατάστημα. Όλοι είχαν παρατηρήσει την περίεργη συμπεριφορά του 7χρονου παιδιού που κυκλοφορούσε στη γειτονιά και έδειχνε μονίμως φοβισμένο. Η συνάντησή του με έναν εκπαιδευτικό σε ένα από τα καφέ της περιοχής, έγινε η αιτία για να αποκαλυφθούν όσα ακολούθησαν.

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗ ΦΡΙΚΗ

Ο εκπαιδευτικός πρότεινε στην μητέρα του παιδιού να κάνει δωρεάν μαθήματα στο παιδί και εκείνη το επέτρεψε. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, το παιδί άρχισε να μιλά για τις «συνήθειες» στο σπίτι, όχι όμως υπό τη μορφή καταγγελίας αλλά ως μία κανονική κατάσταση.

Από εκείνο το σημείο αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι ίδιες πρακτικές ασέλγειας και για την 11χρονη τότε «Α». Πρακτικές που περιγράφει και η ίδια στη μήνυσή της. Ακολούθησαν επισκέψεις κοινωνικών υπηρεσιών οι οποίες ήταν γνωστές από πριν στη μητέρα, καταγγελίες στην αστυνομία, ωστόσο τίποτε από όλα αυτά δεν στάθηκε δυνατό να φέρει την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες.

Οι γονείς πήραν διαζύγιο, το αγόρι φιλοξενείται έως και σήμερα από τον εκπαιδευτικό, η ενήλικη πλέον κόρη ζει μόνη της στην περιφέρεια και το τρίτο παιδί της οικογένειας, ανήλικο σήμερα, ζει ακόμα με τη μητέρα.

Σήμερα, τα δύο από τα τρία παιδιά, προχωρούν σε μήνυση κατά της μητέρας τους, την ώρα που εκκρεμεί σε αναμονή βουλεύματος, η δικογραφία κατά του πατέρα.

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Στην καταγγελία του, ο 17χρονος, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όσα έζησε μέσα στο σπίτι του πριν από 10 χρόνια, από τον πατέρα του αλλά και άλλα άτομα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«… Έχω βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα μου, από το θείο μου, όπως και από άλλα 17 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς που συμμετείχαν σε όργια τα οποία ο ίδιος ο «πατέρας» μου διοργάνωνε και στα οποία αφού με βίαζε πρώτα αυτός , εν συνεχεία με πέταγε στους άλλους συμμετέχοντες σε αυτά…»

Με τη μήνυσή τους, τα παιδιά θεωρούν ότι η μητέρα όχι μόνο γνώριζε αλλά και ήταν αυτόπτης μάρτυρας των βιασμών τους. Συγκεκριμένα, ο 17χρονος αναφέρει σε άλλο σημείο «… Με βίασε μπροστά της και εκείνη έκανε πως δεν είδε τίποτα»

Παιδική κακοποίηση - παιδί - παιδιά - βία - κακοποίηση

Η 22χρονη «Α» καταγγέλλει τη σεξουαλική κακοποίησή της τόσο από τον πατέρα της όσο και από άλλους… φίλους της οικογένειας. Αναφερόμενη σε φιλικό ζευγάρι, λέει ότι « Με κακοποιούσαν για πάνω από έξι χρόνια. Η δε γυναίκα, έχει πολλές φορές ασελγήσει μέσα σε βάθος τριετίας και στη μικρή μας αδελφή και έχει κακοποιήσει και βιντεοσκοπήσει και τον πρώτο από εμάς (εννοεί τον αδελφό της) αφού λάμβανε πάντα μέρος στα όργια» .

«Αν βίαζα τα παιδιά μου δε θα το παραδεχόμουν, θα αυτοκτονούσα»: Ξεσπά ο μπαμπάς των παιδιών από τα Πετράλωνα

Τη σιωπή του «έσπασε» ο πατέρας των παιδιών από τα Πετράλωνα, τον οποίο κατηγορούν τα παιδιά του – και κυριώς ο γιος του – για τον βιασμό του τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλα συγγενικά πρόσωπα.

Αρχίζοντας, ο συγκεκριμένος άνδρας υποστήριξε ότι αυτός είναι το θύμα στην υπόθεση και δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα: «Νιώθω την ανάγκη να μιλήσω γιατί αυτά που ακούγονται είναι αισχρά. Ακούγονται όλοι εκτός από τον πατέρα, ο οποίος είναι ο αδικημένος, το θύμα», υποστήριξε, μιλώντας στον Πέτρο Κουσουλό και στην εκομπή Αλήθειες με τη Ζίνα, με γυρισμένη την πλάτη και αλλοιωμένη φωνή.

«Με τη σύζυγό μου ήμασταν μια χαρά, όλα ξεκίνησαν όταν χωρίσαμε. Ήταν συναινετικό διαζύγιο, είχαμε βρει τη διατροφή, τις μέρες και τις ώρες που θα έβλεπα τα παιδιά. Μοναδικός όρος όσον αφορά τα παιδιά μας ήταν να μην τα βάζω μέσα στο αυτοκίνητο, όταν ήμουν πιωμένος. Έπαιρνα τα παιδιά και πηγαίναμε βόλτες κάθε Κυριακή», ισχυρίστηκε.

Αναφερόμενος στον συγγραφέα, τον άνθρωπο που «ξεκλείδωσε» τον γιο του να αποκαλύψει τη φρίκη που φέρεται να βίωνε επί χρόνια, είπε:

«Αυτός ο άνθρωπος μπήκε στη ζωή μας όταν ξεκίνησε να κάνει μάθημα στον γιο μου, γιατί ήταν αδύναμος. Τα παιδιά ήταν φυσιολογικά, δεν άλλαξε κάτι στη συμπεριφορά τους απέναντί μου», είπε.

Πώς ξεκίνησαν οι καταγγελίες

Όλα όμως άλλαξαν τον Ιούλιο 2017, όταν η πρώην σύζυγός του κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του, η οποία προέβλεπε ότι ο πατέρας δεν έπρεπε να έχει σχέσεις με τον γιο του, επειδή τον κακοποιούσε σεξουαλικά.


«Πάγωσα, χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της αλλά μάταια. Είδα στην αναφορά ότι ο μοναδικός που μιλούσε για αυτά ήταν ο συγγραφέας. Πήγα και τον βρήκα στο σπίτι του. Εκείνος μου έκλεισε την πόρτα και μου ξεκαθάρισε ότι δε θέλει να έχει καμία σχέση μαζί μου», είπε.

Κρήτη: Ένοχος 28χρονος Αφγανός για την αποπλάνηση του 11χρονου γιου του αφεντικού του

Ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι οι καταγγελίες του γιου του περί βιασμών και οργίων είναι προϊόν της χειραγώγησής του από τον συγγραφέα. «Δεν ξαναμίλησα με το παιδί γιατί μου είχαν κάνει περιοριστικά μέτρα», ξεκαθάρισε και υποστήριξε πως όλα όσα κατηγορείται είναι αποκύημα της «σχιζοφρένειας» του συγγραφέα.

«Αν ήμουν βιαστής δε θα στο παραδεχόμουν. Θα έκανα κάτι καλύτερο, θα προτιμούσα να αυτοκτονήσω! Παρά να κάθομαι να κουβαλάω αυτόν τον σταυρό τόσα χρόνια».

Ακόμα, ο κατηγορούμενος πατέρας τόνισε ότι τα παιδιά του έπεφταν συνεχώς σε αντιφάσεις: «Άλλα έλεγαν στην αρχή, άλλα στη μέση, άλλα στο τέλος», είπε.


Διαβάστε επίσης:

Χαμός στο Βόλο: Την πλάκωσε στο ξύλο μπροστά στο 4χρονο παιδί τους επειδή ήθελε να οδηγήσει μεθυσμένος

Βρέθηκε σε σπίτι η 34χρονη αγνοούμενη μητέρα τριών παιδιών – To μυστήριο με τις μελανιές του 6χρονου παιδιού της

«Ο Καρυοθραύστης» μάς χαρίζει και φέτος τη μαγεία του στο Θέατρο Βρετάνια