Αρχική InfoDad Πήγε να αναγνωρίσει ως δικό του ξένο παιδί για να πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα

Πήγε να αναγνωρίσει ως δικό του ξένο παιδί για να πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα

metanastis_me_moro-italiaΝεαρός Πακιστανός κατηγορείται ότι επιχείρησε να αναγνωρίσει ως δικό του παιδί το ανήλικο τέκνο μιας 23χρονης Ρομά, προκειμένου να εξασφαλίσει πενταετή άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν ο κατηγορούμενος αλλοδαπός μετέβη στο ληξιαρχείο του κεντρικού δήμου για να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί του τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνέλαβαν τρία άτομα και συγκεκριμένα τον 28χρονο υποψήφιο πατέρα, την 23χρονη γυναίκα κι έναν 36χρονο, που, επίσης είναι Ρομά. Ως συνεργός στην υπόθεση κατηγορείται κι ένας πακιστανικής καταγωγής άντρας ο οποίος και αναζητείται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 28χρονος παρουσιάστηκε χθες το πρωί μαζί με την μητέρα του ανήλικου σε συμβολαιογραφείο της Θεσσαλονίκης, όπου πήρε συμβολαιογραφική πράξη εκούσιας αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου. Ακολούθως, οι δυο τους πήγαν στο ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας όλα τα δικαιολογητικά, ώστε ο νεαρός Πακιστανός να φαίνεται ως βιολογικός πατέρας του παιδιού και να πάρει την άδεια παραμονής στη χώρα μας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συμφωνία και η υλοποίηση της παράνομης αυτής πράξης, έγινε με τη συνδρομή του 36χρονου και του αλλοδαπού που αναζητείται. Οι υπάλληλοι του ληξιαρχείου αντιλήφθηκαν την προσπάθεια νομιμοποίησης του αλλοδαπού και ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές. Από την έρευνα της Αστυνομίας, προέκυψε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο υποψήφιος πατέρας θα κατέβαλε στην 23χρονη γυναίκα το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.