Αρχική InfoMommy Νέα Πιο εντυπωσιακή φέτος η αυριανή «βροχή» των αστεριών

Πιο εντυπωσιακή φέτος η αυριανή «βροχή» των αστεριών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και αργά το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου, οι Περσείδες θα επισκεφθούν το νυχτερινό ουρανό της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA, ιδιαίτερα εντυπωσιακό θα είναι φέτος το φαινόμενο, αφού αναμένεται ότι τα μετέωρα θα πέφτουν με μεγαλύτερη πυκνότητα, κάτι που έχει να συμβεί από το 2009. Αυτό θα συμβεί επειδή ο πλανήτης Δίας, λόγω της βαρύτητας που ασκεί, έφερε τα υπολείμματα του κομήτη πιο κοντά μεταξύ τους και έτσι, όταν η Γη θα περνά από το σημείο θα απορροφά περισσότερα πεφταστέρια.

Όσοι λοιπόν μείνουν ξύπνιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, με τη «βροχή» αστεριών να φθάνει τα 150 έως 160 μετέωρα ανά ώρα (από 60 έως 100 συνήθως). Η έξαρση των μετεώρων αναμένεται τις πρωινές ώρες της 12ης Αυγούστου από 02:00 έως 07:00. Στις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής θα δύσει και η Σελήνη, οπότε ο ουρανός θα είναι σκοτεινότερος και η παρατήρηση των διαττόντων θα είναι ανεπηρέαστη από το φως του φεγγαριού.

Οι Περσείδες παρατηρούνται εδώ και 2,000 χρόνια και σχετίζονται με τον κομήτη Swift-Tuttle, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο κάθε 133 χρόνια. Ο κομήτης αυτός θεωρείται τόσο μεγάλος, όσο και εκείνος που προσέκρουσε πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια στη Γη και σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, ήταν υπεύθυνος για τον αφανισμό των δεινοσαύρων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.