Αρχική Γωνιά του μαθητή Πιο ευεργετικά τα παζλ από την εκμάθηση ανάγνωσης και γραφής

Πιο ευεργετικά τα παζλ από την εκμάθηση ανάγνωσης και γραφής

mom-daughter-puzzlesΤο παιχνίδι με παζλ και τουβλάκια παρέα με τους γονείς είναι πιο ευεργετικό για τα μικρά παιδιά από τη διδασκαλία γραφής και ανάγνωσης σε νεαρή ηλικία, σύμφωνα με τον ψυχολόγο David Whitebread.

Ο λέκτορας του Πανεπιστημίου του Cambridge υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό για τους γονείς να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους παίζοντας, καθώς τα βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων και την καλύτερη αντιμετώπιση της αποτυχίας στο μέλλον.

Ο πρώην δάσκαλος δημοτικού σχολείου κ. Whitebread αναφέρει ότι υπάρχει η αντίληψη που υποστηρίζει την εκμάθηση της γραφής, την ανάγνωσης και των μαθηματικών σε όσο το δυνατόν πιο νεαρή ηλικία. Αντ’ αυτού, ο ίδιος θεωρεί ότι δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα με τους γονείς έχουν πιο ευεργετικά αποτελέσματα.

mom-and-toddler-playing-with-blocks“Εάν θέλετε το παιδί σας να προοδεύσει όταν ξεκινήσει να πηγαίνει στο σχολείο, περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί του όσο είναι ακόμα νωρίς. Η ανάγνωση και η γραφή θεωρούνται σημαντικές διαδικασίες για την γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού, όμως η διδασκαλία τους σε πολύ μικρή ηλικία αποτελεί κατασπατάληση του χρόνου για εκείνο”, αναφέρει ο David Whitebread.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι η εκμάθηση της ανάγνωσης σε νεαρή ηλικία θα μπορούσε ακόμη και να είναι επιζήμια για ένα παιδί:

“Οι γονείς θα μπορούσαν να αφιερώσουν πολύτιμο χρόνο στα παιδιά τους για να παίξουν παρέα με παζλ, να φτιάξουν ένα κέικ ή να ασχοληθούν με διάφορες κατασκευές. Το κλειδί είναι εν μέρει να μοιράζονται τον ενθουσιασμό, αλλά κυρίως να αναπτύσσουν συνομιλίες με το παιδί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.