Αρχική Infokids Υγεία Πιο πιθανό το άσθμα στα παιδιά με ρινίτιδα

Πιο πιθανό το άσθμα στα παιδιά με ρινίτιδα

asthma_2312065bΠερισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν μία ισχυρή κρίση έχουν τα ασθματικά παιδιά που έχουν διαγνωστεί και με ρινίτιδα, ενώ τουλάχιστον τα μισά παιδιά που αντιμετώπισαν άσθμα κάποια στιγμή στη ζωή τους υπέφεραν και από ρινίτιδα.

Τα ευρήματα προέκυψαν από μελέτη μιας ερευνητικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο και ανακοινώθηκαν στη Συνάντηση «Παιδικών Αλλεργιών και Άσθματος» της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (European Academy of Allergy and Clinical Immunology – EAACI), PAAM 2013. Στα πλαίσια της συνάντησης σχεδόν 1.000 κλινικοί ιατροί και ερευνητές συζητούν τα προβλήματα των παιδιών σχετικά με το άσθμα και τις αλλεργίες.

Η μελέτη διήρκησε πάνω από μία δεκαετία και οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους κατόπιν σύνοψης των στατιστικών στοιχείων παιδιών που είχαν επιλεγεί για να συμμετάσχουν σε αυτή πριν από τη γέννηση τους. Οι γονείς κλήθηκαν σε συνεντεύξεις όταν τα παιδιά τους έφτασαν στις ηλικίες των τριών, πέντε, οκτώ και έντεκα ετών και ανέφεραν τα συμπτώματα ρινίτιδας και άσθματος που είχαν αντιμετωπίσει. Παράλληλα, διεξήχθηκαν ειδικές μετρήσεις για τη διάγνωση του άσθματος, μεταξύ των οποίων και εξετάσεις για τη λειτουργία των πνευμόνων. Πρόσθετες πληροφορίες συγκεντρώθηκαν από τα ιατρικά ιστορικά των συμμετεχόντων και βάσει αυτών εξετάστηκε η επίδραση της ρινίτιδας στην επιδείνωση του άσθματος και τη γενική λειτουργία των πνευμόνων.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως από τα 356 παιδιά που υπέφεραν από άσθμα, τα 198 είχαν ρινίτιδα και παρουσίαζαν ιδιαίτερα αυξημένη πιθανότητα να υποφέρουν από ισχυρές κρίσεις άσθματος.

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.