Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πιπίλες και μικρόβια

Πιπίλες και μικρόβια

shutterstock_83837860

Οι πιπίλες είναι για πολλούς γονείς αναπόσπαστο βοήθημα απέναντι στην γκρίνια του μωρού τους. Είναι σωστό όμως να γνωρίζουν ότι λόγω της συχνής τους χρήσης, οι πιπίλες αποτελούν συχνά σημεία όπου εποικίζουν παθογόνα μικρόβια, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Εταιρία Κλινικής Παθολογίας στην Βοστώνη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στις πιπίλες αναπτύσσεται συχνά ένα λεπτό περίβλημα μικροβίων, μια βιομεμβράνη, η οποία στην πραγματικότητα μεταβάλλει την φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα στο στόμα του βρέφους ή του νηπίου με αποτέλεσμα η περιοχή αυτή να είναι ευάλωτη σε φλεγμονή, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος δυνητικά να αυξήσει τον κίνδυνο για λοιμώξεις του στόματος και των δοντιών, του γαστρεντερικού, του ανώτερου αναπνευστικού και των αυτιών.

Επίσης, στις πιπίλες ανιχνεύτηκαν τύπου μικροβίων που σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα, μεταβολικό σύνδρομο, αλλεργίες, άσθμα ακόμα και αυτοάνοσα νοσήματα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.