Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πιπίλες Vs αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη

Πιπίλες Vs αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη

shutterstock_83837860

Το μωράκι σας κλαίει συχνά πυκνά κι εσείς προσπαθείτε να αποφύγετε τη συνήθεια της πιπίλας. Όμως, νεότερη μελέτη μάς λέει ότι η πιπίλα βοηθάει την καλή λειτουργία της καρδιάς στα βρέφη. Σύμφωνα με τη μελέτη, η πιπίλα σώζει από το σύνδρομο του αιφνιδίου θανάτου ακόμα και όταν τα μωρά δεν την έχουν στο στόμα τους.

Όπως εξήγησε η επικεφαλής της νέας μελέτης δρ Ρόζμαρι Χορν, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Monash σε συνέδριο για το ζήτημα, όσα βρέφη χρησιμοποιούσαν πιπίλα είχαν καλύτερες διακυμάνσεις στον καρδιακό ρυθμό, γεγονός το οποίο αποτελεί ένδειξη πως η καρδιά τους ανταποκρίνεται καλά στις φυσιολογικές διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης.

Οι ειδικοί, παρότι τα ευρήματα αυτά παρέχουν κάποιες ενδείξεις για το πώς δρουν οι πιπίλες, δεν λύνουν το μυστήριο, διότι ακόμα δεν έχει βρεθεί πώς μπορεί να επηρεάζουν την καρδιακή λειτουργία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.