Πισπιρίγκου: Ενώ σήμερα θα ξεκινούσε η δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας, ο Κούγιας θα ζητήσει αναβολή γι’ αυτό τον λόγο

Πισπιρίγκου: Ενώ σήμερα θα ξεκινούσε η δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας, ο Κούγιας θα ζητήσει αναβολή γι' αυτό τον λόγο

Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δίκης του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αναβολή, το οποίο υποβλήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, και αρχίζει η δίκη στο ΜΟΔ Αθηνών. Δέκα μήνες από την προφυλάκισή της, η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου μετήχθη λίγο πριν τις 08:30 (09/01) ενώπιον Δικαστών και ενόρκων στο ΜΟΔ Αθηνών με έναρξη της δίκης για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η προφυλακισμένη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, ωστόσο είναι αμφίβολο το κατά πόσο η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει ή να αναβληθεί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Pelop.gr ο συνήγορος υπεράσπισής της, Αλέξης Κούγιας, είναι έτοιμος να ζητήσει αναβολή. Ο λόγος είναι ότι έχει σε εκκρεμότητα εκείνη την ημέρα άλλη σοβαρή υπόθεση, η οποία μάλιστα κινδυνεύει με παραγραφή.

Στόχος να μην καθίσει στο εδώλιο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Pelop.gr, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι το 18μηνο κράτησης της εντολέως του ολοκληρώνεται τον προσεχή Νοέμβριο, επομένως η νομική του εκτίμηση είναι ότι θα δοθεί αναβολή και έτσι η 34χρονη δεν θα καθίσει στο εδώλιο, παρά μόνο για λίγα λεπτά.

Αλέξης Κούγιας: Γιατί εστάλησαν τα εξώδικα

Ο κ. Κούγιας, στο μεταξύ, ξεκαθάρισε και για ποιον λόγο έστειλε τα εξώδικα σε άλλους εμπλεκόμενους, στις 22 Δεκεμβρίου, με δικαστικό επιμελητή, κάνοντας λόγο για “δημιουργούς της δικαστικής πλάνης”.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τον ιδιώτη ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, την καθηγήτρια Τοξικολογίας Χαρά Σπηλιοπούλου, τον παθολογοανατόμο Χρήστο Ευτυχιάδη και τους κρατικούς ιατροδικαστές Νικόλαο Καρακούκη, Νικόλαο Καλόγρηα, που τους εστάλη εξώδικη πρόσκληση -δήλωση- διαμαρτυρία για την “εκ δόλου και χωρίς καμιά επιστημονική δομή και χωρίς καμιά σοβαρή επιστημονική αιτιολογία και έκτος των κανόνων της ιατροδικαστικής και της παθολογικής ανατομικής καταθέσεις τους, οι οποίες κατέστησαν κατηγορουμένη την Πισπιρίγκου -ενορχηστρωμένα- με παράνομη συνεργασία μεταξύ τους, σειρά ιατρικών και επιστημονικών ερωτημάτων, τα οποία υπαγόρευσαν μάρτυρες με ειδικές γνώσεις, οι οποίοι έχουν εξεταστεί ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακριτρίας κυρίας Τζωρτζάτου και στα οποία ουδέποτε, απήντησαν”.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, τα επιστημονικά ερωτήματα, στα οποία έπρεπε υποχρεωτικά να απαντήσουν, και η έλλειψη απάντησης “αποδεικνύει την αθωότητα της κατηγορούμενης” γι’ αυτό και κατέθεσε αγωγές αποζημιώσεως αλλά και μηνύσεις για ποινικά αδικήματα εις βάρος της.

Επίθεση στον Όθωνα Παπαδόπουλο

Ο Αλέξης Κούγιας σε νέα ανακοίνωσή του αναφέρεται και σε πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά και μια σειρά εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από την πλευρά του πρώην συνηγόρου υπεράσπισής της, Όθωνα Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει: “Μελετούμε τις γραπτές δηλώσεις και εμφανίσεις στην τηλεόραση του πρώην ραδιοφωνικού παραγωγού και νυν δικηγόρου Οθωνα Παπαδόπουλου, εκ των οποίων αποδεικνύεται η διάπραξη σειρά εγκλημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων, εις βάρος της πρώην εντολέα του, αλλά και της οικογένειάς της (απιστία, κ.λπ.) και εις βάρος του Αλέξη Κούγια. Για τα ως άνω θα στραφούμε τις επόμενες ήμερες, λόγω ιδιαίτερου φόρτου εργασίας, ενώπιον των ποινικών και αστικών Δικαστηρίων και θα γνωστοποιήσουμε την κατάθεση των σχετικών δικογράφων”.

Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου – Το σκεπτικό της απόφασης

Αίτημα αναβολής της δίκης, επικαλούμενος επαγγελματικούς αλλά και σοβαρούς προσωπικούς λόγους, υπέβαλε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, με την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του ΜΟΔ, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε.

Αμέσως μετά το «παρούσα» της 34χρονης κατηγορουμένης για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας και τη δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής από τον πατέρα του παιδιού, ο κ. Κούγιας ζήτησε την αναβολή της δίκης για μετά τον Απρίλιο.

Ο συνήγορος επικαλούμενος σειρά σοβαρών δικών που είναι σε εξέλιξη ή ξεκινούν άμεσα με «προβλήματα παραγράφων ή λήξεως 18μηνων» στα οποία πρέπει να παρίσταται ζητήσει από το δικαστήριο να προχωρήσει σε αναβολή. Αναφέρθηκε επίσης σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Κούγιας προανήγγειλε πως μεθαύριο Τετάρτη η εντολέας του θα απολογηθεί για τη δικογραφία που αφορά τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της και έκανε λόγο για κίνδυνο να «έχουμε αντιφατικές αποφάσεις».

Ξεκαθάρισε δε, πως μέχρι τον Απρίλιο δεν προτίθεται να ζητήσει την έξοδο της Ρούλας Πισπιριγκου από την φυλακή και τόνισε πως η υπόθεση μπορεί να αναβληθεί καθώς δεν τίθεται θέμα 18μηνου για την εντολέα του.

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης»


«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο», δήλωσε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απορρίπτοντας το αίτημα για αναβολή.

Διαβάστε επίσης

Παιδίατρος για έξαρση γρίπης: “ΜΗΝ φορτώνετε τα παιδιά με φάρμακα και αντιβιώσεις που δεν χρειάζονται”

Σεμινάριο Infokids.gr: “Social media και dark web: Πόσο κινδυνεύει το παιδί μου και πώς θα το προστατεύσω” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (14/1)

Γρίπη, ιώσεις και κορονοϊός δυναμιτίζουν την επιστροφή στα σχολεία – Έκκληση να μην πάνε αύριο στα σχολεία παιδιά με συμπτώματα