«Πιστεύω στον εαυτό μου!»: Φοβερή δασκάλα δίνει στους μαθητές της το πιο σπουδαίο μάθημα (video)

Τι ευλογία και πόσο μεγάλη τύχη να έχουν οι μικροί μαθητές μια δασκάλα όπως η Katie Booser, από το Δημοτικό Σχολείο Franklin στη Santa Barbara της California. Η 34χρονη, με την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο έπειτα από το πολύμηνο lockdown, χρειάστηκε να τους βάλει ένα μικρό τεστ για να δει «πού βρίσκονται» ως προς τις γνώσεις τους και τι κενά μπορεί να έχουν. Πριν από αυτό, όμως, φρόντισε να τους κάνει μια τονωτική «ένεσε αυτοπεποίθησης», η οποία στόχο έχει να κινητοποιήσει τους μαθητές ακόμα περισσότερο.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, η φοβερή αυτή δασκάλα λέει, ότι θέλει να δώσει στους μαθητές τα εργαλεία για μια επιτυχημένη ζωή, η οποία, πιστεύει, ξεκινά έχοντας αυτοπεποίθηση. Και πέρα από αυτά τα τονωτικά συνθήματα που βάζει τα παιδιά να λένε πολύ τακτικά, έχει καθιερώσει το να γράφουν οι μαθητές της τακτική ημερολόγιο.

Στα τραγουδιστά της συνθήματα που θα δείτε παρακάτω η Booser λέει: «I believe in myself, I believe I can, I believe I’ll try my best» («Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω ότι μπορώ, πιστεύω ότι θα βάλω τον καλύτερό μου εαυτό!»).

View this post on Instagram

A post shared by Katie Booser (@katiebooser)

Όπως η ίδια εξηγεί, «Πιστεύω, ότι είναι σημαντικό για τους μαθητές να δουν, ότι ο δάσκαλος χωρίς ντροπή χορεύει μέσα στην τάξη, με τη μάσκα του και το μικρόφωνό του. Ξέρω, ότι αυτό δημιουργεί μία σύνδεση μεταξύ εμού και των μαθητών, οι οποίοι νιώθουν άνετα να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό.» -Παρεμπιπτόντως, τέλειο το μικρόφωνο;

Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι από τότε που άρχισε αυτά τα «τραγούδια» με τους μαθητές της, είδε πραγματικά την αυτοπεποίθησή τους να εκτινάσσεται και την ικανότητά τους για συγκέντρωση να κορυφώνεται.

Καταλήγει λέγοντας, ότι το να είναι δασκάλα αποτελεί πραγματικό δώρο. Της δίνει την ευκαιρία να κάνει την διαφορά στη ζωή μικρών παιδιών και πιστεύει έτσι να συμβάλλει στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

Πηγή: CNN.com