Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Playback Junior»: παράσταση αυτοσχεδιαστικού θεάτρου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

«Playback Junior»: παράσταση αυτοσχεδιαστικού θεάτρου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

12-Jan-ting-aqu.003Παράσταση αυτοσχεδιαστικού θεάτρου με τίτλο «Playback Junior» με αφηγήσεις εφήβων άμεσα δραματοποιημένες από μέλη των ομάδων της Θεσσαλονίκης  «Τ!NG» και «AQuNA This» , θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου.

Το «Playback» είναι μια ιδιότυπη μορφή αλληλεπιδραστικής θεατρικής πράξης. Η παράσταση συν-δημιουργείται άμεσα από θεατές και ηθοποιούς με βάση «υλικό» που διαθέτει το ίδιο το κοινό. Ιστορίες, όνειρα, στιγμές, προσδοκίες, μικρά και μεγάλα γεγονότα της καθημερινής ζωής, ζητήματα που μπορεί όλους να μας αφορούν, αλλά δεν παύουν να βιώνονται από τον καθένα μας με ξεχωριστό τρόπο.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες έφηβοι του 1ου κύκλου του προγράμματος «Playback Junior», θα ανεβάσουν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, μία παράσταση με ελεύθερη είσοδο, ως δείγμα της δουλειάς των εργαστηρίων, στα οποία συμμετείχαν.

Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται ο 1ος κύκλος, που περιελάμβανε επτά τρίωρα εργαστήρια με αντικείμενο το αυτοσχεδιαστικό θέατρο Playback μέσα από την προσέγγιση PSP (Process-Stage-Praxis).

To πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, ενώ το σχεδίασε και το υλοποιεί το PSP-studio, με τους: Πέτρο Θεοδώρου, Άννα Κώστινα, Μερόπη Βερβέρη, Ειρήνη Βερβέρη και Γιώργο Καριπίδη.

Με το τέλος του 1ου κύκλου οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να σχηματίσουν αυτόνομη και σταθερή ομάδα Playback, ανεξάρτητη πλέον από το πρόγραμμα. Όσοι αργότερα τελειώνουν επόμενους κύκλους του προγράμματος, μπορούν να συμμετέχουν στην ομάδα.
Ο 2ος φετινός κύκλος του προγράμματος ξεκινά τον Μάρτιο του 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά
με το «Playback Junior» στο: 6977. 210.469(κ.Π. Θεοδώρου)

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Γ. Βαφόπουλου 3, Τ.Κ. 546 46
Τηλ: 2310. 424.132-33


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.