Αρχική InfoMommy Συμβουλές Πλήρης οδηγός για σωστό καθαρισμό και φύλαξη των χαλιών

Πλήρης οδηγός για σωστό καθαρισμό και φύλαξη των χαλιών

Η άνοιξη έχει μπει πλέον για τα καλά και ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να θέλουμε να βγάλουμε τα χαλιά από τα πατώματα του σπιτιού μια ώρα αρχύτερα. Δείτε ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε σωστά τα χαλιά σας και να τα αποθηκεύσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να τα βρείτε και πάλι σαν καινούργια όταν έρθει η ώρα να τα στρώσετε και πάλι.

Καθάρισμα: Ξεκινήστε ελέγχοντας την ετικέτα του χαλιού σας για οδηγίες καθαρισμού. Εάν δεν έχει, καλό θα είναι να κάνετε πρώτα μια δοκιμή σε μια γωνιά του και μόλις στεγνώσει και σιγουρευτείτε ότι δεν επηρεάζεται η ύφανση και το χρώμα του να προχωρήσετε στον καθαρισμό του.

Πρώτα απ’ όλα, θα χρειαστεί να σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί πολύ προσεκτικά και από τις δ;yο πλευρές μέχρι να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει άλλη σκόνη.

Εάν το χαλί σας δεν είναι αρκετά βρώμικο, μπορείτε να το πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα σε όλη του την έκταση. Το αφήνετε για 2-3 ώρες ή ακόμα καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί, αφού το σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα, θα δείτε πόσο πιο καθαρό θα δείχνει και πόσο όμορφα θα μυρίζει. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και κατά τη διάρκεια του χειμώνα μια φορά το μήνα, αφήνοντας τη σόδα στο χαλί για μια ώρα και σκουπίζοντας αμέσως μετά. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι καθαρό όλο το χειμώνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.