Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Πληθώρα καταγγελιών για το Facebook στη γραμμή SafeLine

Πληθώρα καταγγελιών για το Facebook στη γραμμή SafeLine

NC_facebook_teens_nt_130522_16x9_992Οι δικτυακοί τόποι κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά με τους φίλους και την οικογένειά σας. Αλλά όπως πάντα στο διαδίκτυο, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν. Η SafeLine, η ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο και μέλος του INHOPE , του Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου, καθημερινά λαμβάνει δεκάδες καταγγελίες για παράνομη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα. Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούν το Facebook καθώς από τις 2247 καταγγελίες που έλαβε η SafeLine το πρώτο εξάμηνο του 2013, οι 1092 από αυτές αφορούσαν αποκλειστικά το Facebook.

Το Facebook, ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως, με εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο, έχει γίνει πόλος έλξης διαφόρων παράνομων δραστηριοτήτων. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης. Η παραπάνω κατηγορία συνδέεται άμεσα με την παραβίαση προφίλ χρηστών (όπου τρίτοι αποκτούν πρόσβαση σε προφίλ χωρίς την άδεια των χρηστών). Παρουσιάζονται, επίσης, κρούσματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber-bullying) τόσο σε ανήλικους όσο και σε ενήλικους. Συχνό φαινόμενο είναι και η αναδημοσίευση φωτογραφικού υλικού μελών χωρίς την άδεια των τελευταίων. Με άλλα λόγια, φωτογραφίες μελών εμφανίζονται σε άλλες σελίδες χωρίς την έγκριση ή την άδεια των απεικονιζόμενων, αφού πρώτα έχουν κλαπεί από το Facebook.

Κατά τη λήψη μιας τέτοιας καταγγελίας, η SafeLine ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να γίνει γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά η απομάκρυνση του περιεχομένου. Εφόσον γίνει εξακρίβωση του παράνομου περιεχομένου μετά την επεξεργασία της καταγγελίας, η SafeLine προωθεί το περιεχόμενο και την καταγγελία απευθείας στους διαχειριστές του Facebook που έχουν καθοριστεί να επεξεργάζονται τις καταγγελίες της SafeLine.Έπειτα, εκείνοι, με τη σειρά τους, απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο από τους διακομιστές τους, διαγράφουν σελίδες παράνομου περιεχομένου και τα παραβιασμένα προφίλ χρηστών. Επίσης, κάποιες από τις καταγγελίες αυτές προωθούνται στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.