Πλήθος αντιδράσεων στο χώρο της μόδας για το 14χρονο μοντέλο του οίκου Dior

tumblr_nrfu0u9CiP1t4pqp5o1_1280Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο οίκος μόδας Dior μετά την απόφαση να παρουσιάσει ένα 14χρονο κορίτσι ως το νέο πρόσωπο της εταιρείας. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Raf Simons, ανακάλυψε τη Sofia Mechetner από το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συνάντησης έξω από μια μπουτίκ του οίκου στη Γαλλία.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η έφηβη ανέβηκε στην πασαρέλα του Paris Fashion Week, καθώς άνοιξε το show του οίκου για την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-16, τραβώντας όλα τα βλέμματα επάνω της με το λευκό αέρινο φόρεμα που φορούσε. Το πανέμορφο κορίτσι με το ανέκφραστο πρόσωπο, που αποτελεί χαρακτηριστική εκπρόσωπο του διάσημου οίκου, κουβαλάει ένα παρελθόν βγαλμένο σχεδόν από παραμύθι! Είναι κόρη Ρωσίδας που μετανάστευσε στο Ισραήλ για μια καλύτερη ζωή, αναγκαζόταν να βοηθάει τη μητέρα της ώστε να τα βγάλει πέρα με τη δουλειά της, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει τη φροντίδα των μικρότερων αδερφών της.

_DIO0047Το εντυπωσιακό ύψος της σε συνδυασμό με την ομορφιά της, της χάρισαν ένα συμβόλαιο με ένα πρακτορείο μοντέλων στο Ισραήλ και αμέσως έφυγε για δουλειά στο Παρίσι. Εκεί όμως, δεν στάθηκε το ίδιο τυχερή αφού την απέρριψαν γιατί αποκαλύφθηκε το νεαρό της ηλικίας της. Τότε ήταν που την ανακάλυψε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Dior και της προσέφερε ένα αποκλειστικό συμβόλαιο 240.000 ευρώ!

Τα τελευταία χρόνια οι ενδείξεις από το χώρο της μόδας είναι ότι η εκμετάλλευση των παιδιών σε τόσο νεαρές ηλικίες δεν την αφορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν ανήλικα μοντέλα όπως η 16χρονη κόρη του ηθοποιού Johnny Depp και της Vanessa Paradis που υπέγραψε συμβόλαιο με τον οίκο Chanel, καθώς και ο 12χρονος γιος του David και της Victoria Beckham που πέρυσι πρωταγωνίστησε στη χριστουγεννιάτικη καμπάνια της Burberry.