Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Ποδαρικό στις «Γυάλινες Αντανακλάσεις» στην Καβάλα (4/7)

Ποδαρικό στις «Γυάλινες Αντανακλάσεις» στην Καβάλα (4/7)

5Στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Φιλίππων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:00 στον χώρο της Παλιάς Μουσικής, η έναρξη της έκθεσης ψηφιδωτών της Δήμητρας Καμαράκη με θέμα: «Γυάλινες Αντανακλάσεις».

Λίγα λόγια για τις «Γυάλινες Αντανακλάσεις»

«Εδώ και αρκετά χρόνια θέλησα να δημιουργήσω ψηφιδωτά έργα εμπνευσμένη κυρίως από τις χρωματικές επιφάνειες των ζωγραφικών μου έργων εφαρμόζοντας την τεχνική της άμεσης ψηφοθέτησης με τη χρησιμοποίηση παραδοσιακών υλικών, όπως κουρασάνι, πέτρινες και γυάλινες ψηφίδες, υαλόμαζα και μέταλλα.

Στην παρούσα έκθεση στο Χαλίλ Μπέη παρουσιάζω χρωματικές συνθέσεις, πορτραίτα και τρισδιάστατες μορφές, ανοίγοντας έτσι ένα «διάλογο» μεταξύ των ψηφιδωτών έργων και των ζωγραφικών απεικονίσεων που υπάρχουν σήμερα στις επιφάνειες του μνημείου με οδηγό τις πολλαπλές αντανακλάσεις που δημιουργούνται σήμερα στο εσωτερικό του μνημείου.

Oι τρισδιάστατες μορφές από τη μια μεριά σηματοδοτούν τη διαχρονική παρουσία του ανθρώπου στο χώρο, από την άλλη το ανακλώμενο φυσικό φως στις πολυάριθμες ψηφίδες ζωντανεύει τις μορφές και με τον τρόπο αυτό μεταφέρει στοιχεία μνήμης από το παρελθόν στο παρόν και πιθανόν στο μέλλον.

8Οι χρωματικές συνθέσεις και τα πορτραίτα τοποθετημένα στο χώρο οριοθετούν κατά μία έννοια το πλαίσιο θέασης του επισκέπτη. Παράλληλα όμως αφήνουν οπτικά περάσματα για την «επικοινωνία» μεταξύ των έργων και του μνημείου, υπόγειου και υπέργειου. Το εξερχόμενο από το γυάλινο δάπεδο τεχνητό φως, που αναδεικνύει τα υποκείμενα σπαράγματα της παλαιοχριστιανικής βασιλικής, συναντά το εισερχόμενο φυσικό φως μέσω των πλευρικών παραθύρων του υπερκείμενου μνημείου.

Στα σημεία που συναντώνται οι φωτεινές δέσμες παρουσιάζω σήμερα τα ψηφιδωτά έργα τονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαχρονική παρουσία του καλλιτέχνη», ανέφερε η Δήμητρα Καμαράκη Ζωγράφος –Ψηφιδογράφος.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 14 Ιουλίου και θα είναι επισκέψιμη από το κοινό της πόλης καθημερινά, 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.