Αρχική InfoTeens Sports Ποδήλατο και κράνος: Ένας συνδυασμός που σώζει ζωές!

Ποδήλατο και κράνος: Ένας συνδυασμός που σώζει ζωές!

dsc026821.4qbneuzgexs0ocg0oggkwgko8.594zrl0ettogcw0wkgwccgk80.thΜέχρι σήμερα το κράνος το είχαμε συνδέσει αποκλειστικά με την ασφαλή οδήγηση της μοτοσικλέτας. Σύμφωνα όμως με μελέτη που διεξήχθη στην Αυστραλία είναι απολύτως απαραίτητο και για όσους κυκλοφορούν με ποδήλατο καθώς παρέχει σημαντική προστασία από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά στοιχεία που συγκέντρωσαν από 348 ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί σε επτά νοσοκομεία της Αυστραλίας εξαιτίας τραυματισμών στο κεφάλι. Οι τραυματισμοί είχαν προκληθεί ακριβώς επειδή την ώρα της ποδηλασίας δεν φορούσαν κράνος. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην Ιατρική Επιθεώρηση Αυστραλίας και έδειξαν ότι σ' αυτήν την περίπτωση ο κίνδυνος ήπιων ή και σοβαρών τραυματισμών είναι 5,6 φορές μεγαλύτερος. Μάλιστα, οι επιστήμονες τόνισαν ότι η σχέση ανάμεσα στη χρήση κράνους και τη σοβαρότητα των τραυματισμών είναι μεγάλη, αφού η προστασία που προσφέρει το κράνος στους ποδηλάτες είναι τουλάχιστον αντίστοιχη με εκείνη που προσφέρει σε όσους οδηγούν μηχανή.

«Η προστατευτική επίδραση του κράνους σε σχέση με την πρόληψη τραυματισμών στο κεφάλι εμφανίζεται πολύ μεγάλη στους ποδηλάτες, ίσως μεγαλύτερη και από ό,τι είναι στους μοτοσικλετιστές», αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους. «Τα αποτελέσματα που προέκυψαν προσθέτουν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στα στοιχεία που υπάρχουν ήδη για τη χρήση κράνους».

cycling


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.