Αρχική InfoTeens Νέα Ποδηλατώντας 800 χλμ για υποτροφίες στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Ποδηλατώντας 800 χλμ για υποτροφίες στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

4Ο Δημήτρης Πολίτης, ένας επιτυχημένος τραπεζίτης και λάτρης του ποδηλάτου πήρε την απόφαση να διανύσει 800 χιλιόμετρα μέσα σε 6 μέρες σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για το ταμείο υποτροφιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (DEREE-PIERCE-ALBA). Ως παλιός απόφοιτος του DEREE – The American College of Greece, θέλησε να συνδράμει στον εκπαιδευτικό ρόλο του αγαπημένου του σχολείου, αφήνοντας για λίγο το γραφείο του στη Γενεύη όπου εδρεύει εδώ και ένα περίπου χρόνο για να βοηθήσει με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο νέους και νέες να κάνουν σπουδές παρόμοιες με αυτές που βοήθησαν τον ίδιο να ανέβει στην κορυφή του επαγγέλματός του.

1Σήμερα, ο κ. Πολίτης είναι managing director στην Credit Suisse AG στη Ζυρίχη. Για την οικονομική ενίσχυση του θεσμού των υποτροφιών θα διασχίσει με ποδήλατο τον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας, ξεκινώντας στις 6 Απριλίου από τη Θεσσαλονίκη για να τερματίσει στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή της Αττικής στις 11 του ιδίου μηνός. Στην πορεία θα ταξιδέψει δυτικά μέχρι τα Ιωάννινα, νότια μέχρι την Πάτρα και, στο τελευταίο πόδι της διαδρομής, ανατολικά προς την Αθήνα.

Διοργανωτής της κούρσας “ACG Bike-A-Thon” είναι το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αττικής Παράδοσης. Το Κολλέγιο έχει καλέσει αποφοίτους και φίλους της εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν τον ποδηλατικό αυτό μαραθώνιο και να συνεισφέρουν ώστε περισσότεροι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρει το DEREE, το PIERCE και το ALBA. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν χρήματα ηλεκτρονικά ή με κατάθεση σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό.

Μόνο το ακαδημαϊκό έτος 2012-13, 650 φοιτητές και μαθητές του Κολλεγίου – το οποίο είναι μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός – λαμβάνουν υποτροφία ή οικονομική ενίχυση. Με την οικονομική κρίση να πλήττει πολλές οικογένειες, αλλά και ακολουθώντας τις επιταγές των ιδρυτών του, το Κολλέγιο έχει αποφασίσει να αυξήσει δραματικά το ποσό των υποτροφιών που προσφέρει. Το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Κολλεγίου έχει αποφασίσει, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, να εξαπλασιάσει το ποσό που δίνεται κάθε χρόνο για υποτροφίες, πρακτική εξάσκηση και κάθε άλλης μορφής οικονομική ενίσχυση σε φοιτητές και μαθητές.

Δείτε βίντεο από τη διαδρομή στο

Για πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε νέους και νέες να επωφεληθούν από τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος απευθυνθείτε στο Γραφείο Ανάπτυξης του Κολλεγίου:
- Στην Ελλάδα: Μαίρη-Ειρήνη Τριανταφύλλου, Executive Director of Development - τηλ. 210.600.9800 εσωτ. 1239 ή mtriantafillou@acg.edu
- Στις ΗΠΑ: George E. Triantaris, Vice President of Development - τηλ. 857 284 7908 εσωτ. 223 ή gtriantaris@acg.edu

Για πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες που προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, επισκεφτείτε το: http://www.acg.edu/financial-assistance ή επικοινωνήστε με το Γραφείου Οικονομικής Στήριξης και Σχεδιασμού: τηλ. +30 210 600 9800, εσωτ. 1327 ή financialassistance@acg.edu


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.