Αρχική InfoDad Πoδόσφαιρο: Το αδυνατιστικό όπλο των ανδρών

Πoδόσφαιρο: Το αδυνατιστικό όπλο των ανδρών

Old man playing footballΗ ενασχόληση με το ποδόσφαιρο είναι ένας καλός τρόπος για να αδυνατίσει ένας άνδρας, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet, την οποία επικαλείται το BBC.

Περίπου 374 υπέρβαροι οπαδοί του ποδοσφαίρου κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων που περιελάμβανε προπονήσεις στον ποδοσφαιρικό σύλλογο της περιοχής τους.Έναν χρόνο μετά, οι άνδρες είχαν χάσει πέντε κιλά ο καθένας και είχαν διατηρηθεί στο νέο τους βάρος σε σύγκριση με 374 υπέρβαρους ποδοσφαιρόφιλους που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Και οι 748 άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα δέχτηκαν συμβουλές για υγιεινή διατροφή και έλεγχο του σωματικού τους βάρους, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς έκαναν κάθε εβδομάδα προπόνηση σε επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς ομίλους.

Εκτός του ότι έχασαν βάρος στη διάρκεια του προγράμματος των 12 εβδομάδων, σχεδόν το 40% των ανδρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα διατήρησαν το νέο τους βάρος (τουλάχιστον 5% μικρότερο από το αρχικό τους) και κατά τον επόμενο χρόνο.

Football_-_930Η καθηγήτρια Κέιτ Χαντ του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, η οποία συνυπογράφει την έρευνα, δήλωσε: "Η διαχείριση του βάρους και η δίαιτα συχνά θεωρούνται γυναικείο ζήτημα με την έννοια του ότι κάποιοι άνδρες δεν θέλουν να συμμετάσχουν στα υπάρχοντα προγράμματα διαχείρισης βάρους".

Ωστόσο υπό κάτω από κατάλληλες συνθήκες και οι άνδρες διατίθενται να αδυνατίσουν, τονίζει η ίδια στο BBC. "Αυτοί που συμμετείχαν πραγματικά απόλαυσαν το ότι βρέθηκαν μαζί με άλλους άνδρες σαν εκείνους με κοινό ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και παρεμφερή ζητήματα υγείας. Τους άρεσε που είχαν την ευκαιρία να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στον όμιλο και να αθληθούν στο γήπεδο όπου υπό κανονικές συνθήκες δεν θα αθλούνταν. Και εκτίμησαν το ότι είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν, να ενημερωθούν και να εμψυχωθούν από τους προπονητές του ομίλου. Αυτό το πρόγραμμα έχει μελλοντική προοπτική", καταλήγει η Χαντ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.