Αρχική InfoMommy Υγεία Ποια αντικείμενα μέσα στο σπίτι επηρεάζουν τη γυναικεία λίμπιντο;

Ποια αντικείμενα μέσα στο σπίτι επηρεάζουν τη γυναικεία λίμπιντο;

shower-curtain

Μάλλον δεν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό το γεγονός ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα μπορεί να επηρεαστεί από τα αντικείμενα που υπάρχουν συνήθως μέσα σ' ένα σπίτι. Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινότητας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Χονολουλού καταδεικνύει πως αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ερωτική επιθυμία της γυναίκας.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η πεσμένη λίμπιντο της γυναίκας μπορεί να οφείλεται εν μέρει σε χημικές ουσίες που υπάρχουν σε δεκάδες πλαστικά οικιακά αντικείμενα. Οι συγκεκριμένες ουσίες χρησιμοποιούνται ώστε τα πλαστικά να είναι εύκαμπτα και βρίσκονται σε δεκάδες προϊόντα όπως κουρτίνες μπάνιου, παιδικά παιχνίδια ή ακόμη και σε τρόφιμα.
Πρόκειται για τις λεγόμενες φθαλικές ενώσεις. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα έκθεσης σε αυτές τις ενώσεις έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν σεξουαλική δυσλειτουργία.
Οι φθαλικές ενώσεις είναι τεχνητά χημικά που επεμβαίνουν πιθανώς στην ορμονική λειτουργία. Οι φθαλικές ενώσεις εισέρχονται στον οργανισμό είτε από το στόμα είτε μέσω του αέρα που εισπνέουμε.
Παλαιότερες μελέτες έχουν καταδείξει ότι οι φθαλικές ενώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση του διαβήτη και του άσθματος. Πριν από μερικούς μήνες, ο ΠΟΥ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία μας».
Η νέα μελέτη καταδεικνύει πως επηρεάζουν σημαντικά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη του είδους της και συμμετείχαν σε αυτήν 360 έγκυες ηλικίας 20 έως 40 ετών. Οι ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα των φθαλικών ενώσεων από δείγματα ούρων και παράλληλα έκαναν ερωτήσεις στις γυναίκες σχετικά με την ερωτική τους διάθεση κατά το διάστημα πριν από την εγκυμοσύνη.

 
Οι γυναίκες που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα των χημικών στον οργανισμό τους ήταν και αυτές που αντιμετώπισαν σε μεγαλύτερο βαθμό προβλήματα με την ερωτική τους διάθεση.
Η επικεφαλής της σχετικής μελέτης Δρ Έμιλι Μπάρετ από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ δηλώνει πως οι φθαλικές ενώσεις βρίσκονται παντού γύρω μας. Η έκθεση είναι καθημερινή και δύσκολα μπορούμε να την αποφύγουμε. Η Μπάρετ υποστηρίζει πως οι φθαλικές ενώσεις επηρεάζουν την παραγωγή οιστρογόνων και τεστοστερόνης, ορμόνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη γυναικεία ερωτική διέγερση.

Πηγή: http://www.onmed.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.