Αρχική InfoTeens Υγεία Ποια είναι η ιδανική δίαιτα αδυνατίσματος;

Ποια είναι η ιδανική δίαιτα αδυνατίσματος;

hranene27

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ιδανική δίαιτα αδυνατίσματος. Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να εξατομικεύει τη δίαιτα ανάλογα με τις συνθήκες ζωής του -επάγγελμα, οικογενειακές και και κοινωνικές υποχρεώσεις, δραστηριότητες.

Για να αδυνατίσετε θα πρέπει να τρώτε από όλα τα είδη τροφίμων με τις αναλογίες, 50% υδατάνθρακες, 30% λίπη και 20% πρωτεϊνες. Αλλά θα πρέπει να υπολογίζετε καθημερινά τις θερμίδες με βάση τους διάφορους θερμιδικούς καταλόγους διαφόρων τροφίμων. Εάν προσλαμβάνετε 1000 θερμίδες ημερησίως και ξοδεύετε 2000 θερμίδες θα έχετε απώλεια 1000 θερμίδων. Εάν σε μια εβδομάδα χάνετε καθημερινά 1000 θερμίδες θα χάσετε περίπου 1 κιλό λίπους. Εάν το πρόγραμμα αυτό συνεχιστεί για 1 μήναθα χάσετε 4 κιλά λίπους. Εάν συνδυαστεί η δίαιτα και με άσκηση, οπότε αυξάνονται οι θερμιδικές ανάγκες ούτως ώστε να ξοδεύετε περισσότερο λίπος τότε η απώλεια λίπους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Με το να ιδρώνουμε πολύ στις ασκήσεις δεν χάνουμε λίπος, χάνουμε νερό και ηλεκτρολύτες που θα πρέπει να αναπληρώσουμε μετά την άσκηση. Οι ημερήσιες απαραίτητες θερμιδικές μας ανάγκες κυμαίνονται από 1.500 - 2.000 θεεμίδες. Πάντως εάν θέλετε να αδυνατίσετε βάλτε ένα πρόγραμμα ολιγοθερμικής δίαιτας διάρκειας 1 μήνα που να συνοδεύεται με άσκηση και συμπληρωματικά βιταμίνες και μέταλλα.

Υπόδειγμα δίαιτας 1.000 θερμίδων ημερησίως:  

Πρωί: 

1 γιαούρτι   (150 θερμίδες)

1 φέτα ψωμί   (80 θερμίδες)

1 πορτοκάλι ή μήλο  (80 θερμίδες)

Μεσημέρι:

1 μερίδα κοτόπουλο  (250 θερμίδες)

1 φέτα ψωμί  (80 θερμίδες)

1 σαλάτα ή χόρτα  (150 θερμίδες)

1 ποτήρι κρασί  (60 θερμίδες)

Βράδυ:

1 γιαούρτι ή 2 φρούτα (150 θερμίδες)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.