Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουμε δίαιτα;

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουμε δίαιτα;

diet and exerciseΗ ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει μια γυναίκα δίαιτα είναι τα 32 έτη, ενώ για τους άνδρες η καλύτερη περίοδος για δίαιτα ξεκινάει ένα χρόνο νωρίτερα, στην ηλικία των 31 ετών.

Και τα δύο φύλα σε ποσοστό 82% υποστηρίζουν ότι οι αρχές της δεκαετίας των ‘30 είναι η ιδανική περίοδος για την υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος διατροφής, επειδή η είσοδος στη νέα αυτή δεκαετία σηματοδοτεί μια κρίσιμη στιγμή στη ζωή τους και θα ήθελαν να παραμείνουν σε φόρμα και υγιείς.

Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να ασχοληθούν με τη διατροφή τους στα μέσα της δεκαετίας των ‘30 και των ‘40, επειδή δεν νοιάζονται τόσο πολύ για την εμφάνισή τους καθώς αγκαλιάζουν τη μέση ηλικία, όπως αποκάλυψε το 54% των ερωτηθέντων.

ID-15831987-e1357210119185Σχεδόν έξι στους δέκα (59%) δήλωσαν ότι οι δίαιτες είναι πιο πιθανό να πάνε στραβά κατά τη δεκαετία των ‘20, επειδή οι άνθρωποι κάνουν περισσότερες καταχρήσεις αυτή την περίοδο της ζωής τους.

Ένας από τους παράγοντες που καθιστούν ιδανική την ηλικία των 32 ετών για τις γυναίκες είναι η πιθανότητα να έχουν ήδη γίνει μητέρες. Ο τοκετός αποτελεί ισχυρό κίνητρο για εκείνες ώστε να αδυνατίσουν, με το 56% να αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο να χάσουν βάρος μετά την εγκυμοσύνη σε σχέση με πριν.

Ο γάμος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που βοηθά τις γυναίκες στην απώλεια βάρους. Τέσσερις στις δέκα (42%) δηλώνουν ότι είναι πιο εύκολο να χάσουν βάρος μετά το γάμο, επειδή σταματούν να τρώνε και να πίνουν σε υπερβολικό βαθμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.