Ποια είναι η Πέππα, το αγαπημένο γουρουνάκι των παιδιών που έγινε παγκόσμια επιτυχία;

Peppa_Pig_gallery_001Η Πέππα το Γουρουνάκι (Peppa Pig) έχει γίνει ένας από τους πλουσιότερους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που τα παιδιά δεν χορταίνουν να χαζεύουν! Τα βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών ξεκίνησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και μέχρι σήμερα προβάλλονται σε 180 χώρες, ενώ έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, φέρνοντας στους δημιουργούς της ιδέας έσοδα μεγαλύτερα από 1 δις δολλάρια μόνο για φέτος!

Η αύξηση αυτή οφείλεται στην Entertainment One, την εταιρεία που αδειοδοτεί την Πέππα το Γουρουνάκι, κερδίζοντας περίπου 200 νέες μεταδόσεις και συμφωνίες εκχώρησης αδειών μόνο κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Πώς κατάφερε, λοιπόν, η Πέππα να γίνει το αγαπημένο γουρουνάκι όλων των εποχών;

Η ιδέα προέκυψε το 2000 από τρεις φίλους, οι οποίοι σήμερα είναι όλοι εκατομμυριούχοι. Οι animators Neville Astley και Mark Baker συνεργάστηκαν με τον παραγωγό Phil Davies για να δημιουργήσουν αυτόν τον χαρακτήρα για παιδιά, αν και στην αρχή δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.

Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στο Channel 5, τον Μαΐο του 2004. Ο παραγωγός κέρδισε μόνο £400 για τους πρώτους 12 μήνες. Ο Phil Davies, πατέρας δύο παιδιών, εξομολογείται ότι η οικογένειά του αποτελεί έμπνευση για μερικές από τις ιστορίες της Πέππα: «Υπάρχουν επεισόδια που βασίζονται αποκλειστικά στις οικογενειακές μου εμπειρίες, είτε από την παιδική μου ηλικία είτε μετά την απόκτηση των παιδιών μου».

Οι δημιουργοί της Πέππα έχουν ήδη κλείσει αποκλειστική συμφωνία με την εταιρεία παιχνιδιών Fisher Price, ενώ διαφορετικές εκδοχές του αγαπημένου ροζ γουρουνιού των παιδιών κατακλύζουν τα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών και στην Ελλάδα.