Αρχική InfoSchool Λύκειο Ποια είναι η σημασία του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές;

Ποια είναι η σημασία του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές;

alikiouΈρευνες δείχνουν πως ένα μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων σε εταιρίες της Ευρώπης, που είτε τυχαία είτε αναγκαστικά ακολούθησαν μία συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία, εμφάνισαν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης, από τους υπαλλήλους που επέλεξαν μία συνειδητή επαγγελματική κατεύθυνση.

Σε μια τέτοια εποχή, λοιπόν, που όλα είναι ρευστά και οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας συνεχείς, είναι μεγάλης σημασίας η δυνατότητα επιλογής εργασίας, σε προσωπικό αλλά και σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο μας εξηγεί η Νικολέττα Σεφέρου, σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Τα ερωτηματολόγια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, δίνουν την δυνατότητα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, να αγγίξουν το προσωπικό τους όνειρο. Όταν ήδη γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας αλλά και την επαγγελματική μας κλίση, τότε έχουμε κάνει ένα βήμα προς την επαγγελματική αλλά και προσωπική μας ικανοποίηση.

Οι ερωτήσεις του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διευρευνούν την μαθηματική, ορθογραφική, γλωσσική και διαγραμματική αντίληψη των μαθητών, αλλά και άλλες παραμέτρους, όπως είναι η αντίληψη χώρου, ο μηχανικός συλλογισμός, η ταχύτητα αντίληψης και ακρίβειας. Ο συνδιασμός αυτών των παραμέτρων μας δίνει μία ξεκάθαρη και ακριβής εικόνα.

Μέσα, λοιπόν, από κλειστού τύπου ερωτήσεις και σε μικρό χρονικό διάστημα, οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα δυνατά τους σημεία αλλά και πως αυτά μεταφράζονται σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός, είναι το κλειδί της επιτυχίας!

Νικολέττα Σεφέρου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Β.Α. Ψυχολογίας, Ειδίκευση στη Ψυχοθεραπεία,
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι
698 44 33 997


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.