Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Ποια είναι η σωστή στάση ύπνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ποια είναι η σωστή στάση ύπνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

sleep-pregnancyΟ ύπνος στο πλάι είναι η καλύτερη λύση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συγκεκριμένα, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να ωφελήσει το μωρό σας, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και ως εκ τούτου τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στον πλακούντα. Βοηθά επίσης τα νεφρά να αποβάλλουν αποτελεσματικά τα υγρά απόβλητα από το σώμα σας, γεγονός το οποίο μειώνει το πρήξιμο στους αστραγάλους, τα πόδια και τα χέρια σας.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να αρχίσετε να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε στην εγκυμοσύνη. Βέβαια, το να μείνετε σε μια θέση καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας πιθανότατα δεν θα είναι πολύ άνετο, γι αυτό φροντίστε να αλλάζετε πλευρές δίνοντας "προβάδισμα" στην αριστερή.

Όσο για τον ύπνο στην πλάτη, καλό θα ήταν να αποφύγετε αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Όταν κοιμάστε ανάσκελα, το βάρος της μήτρας πέφτει στη σπονδυλική στήλη, τους ραχιαίους, τα έντερα και τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς πόνους, αιμορροΐδες και μειωμένη κυκλοφορία, γεγονός το οποίο θα είναι δυσάρεστο τόσο για εσάς όσο και για το μωράκι σας. Επιπλέον, μπορεί να ρίξει κατακόρυφα την πίεση του αίματος, προκαλώντας ζάλη σε ορισμένες μέλλουσες μητέρες. Τέλος, ο ύπνος στην πλάτη είναι πιθανό να προκαλέσει ροχαλητό και σε συνδυασμό με αύξηση του βάρους μπορεί να οδηγήσει σε υπνική άπνοια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.